Οι Renault-Dacia θα παρουσιάσουν στις 16 Οκτωβρίου στο Γιοχάνεσμπουργκ ένα νέο SUV concept -βασισμένο στο Duster, αλλά με αρκετές αισθητικές αλλαγές- που θα ονομάζεται Detour.

Μια teaser φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα η Renault για το νέο πρωτότυπο SUV της Dacia, το Detour. Το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί προϊόν σχεδιασμού του Renault Design Central Europe με ένα στούντιο design που εδρεύει στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Έτσι λοιπόν, το concept αυτό θα ντεμπουτάρει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Γιοχάνεσμπουργκ (Ν. Αφρική) στις 16 Οκτωβρίου.

Αναλυτικότερα, το Detour θα είναι το «alter ego» του ανανεωμένου Duster, κατά τους ιθύνοντες της εταιρείας, όμως από τη συγκεκριμένη εικόνα διακρίνουμε ότι θα έχει και αρκετές διαφοροποιήσεις, όπως ότι θα είναι δίχρωμο με κίτρινο και ματ γκρι χρώμα. Επίσης, τα φώτα ομίχλης έχουν τοποθετηθεί κάτω από την εμπρός μάσκα (σε σχέση με το Duster), ενώ τα πίσω φωτιστικά σώματα θα διαθέτουν τεχνολογία LED. Επιπλέον, θα φέρει μαύρες ζάντες με πορτοκαλί φινιρίσματα.

Τέλος, όπως αναφέρουν οι επικεφαλής σχεδιασμού θα είναι μια μείξη «Mad Max με Terminator και κάποιες επιρροές από το Ντακάρ».

Πηγή: autotriti.gr