Η Alfa Romeo συνεχίζει να σαρώνει βραβεία και διακρίσεις, καθώς η Giulia Quadrifoglio ανακηρύχθηκε «Best Sports and Performance Car» στα βραβεία «Car of the Year», του περιοδικού British What Car, ενώ η Stelvio θριάμβευσε στην κατηγορία «Premium SUV» στην πρώτη έκδοση των Βραβείων CCT100 της εταιρείας  Company Car Today.

Το sport sedan ελέγχθηκε εξονυχιστικά  από ομάδα εμπειρογνωμόνων του What Car? υπερτερώντας άνετα άλλων σημαντικών ανταγωνιστών. Ο τίτλος «Best Sports and Performance Car» είναι ο τελευταίος σε μια μακρά σειρά διακρίσεων, αφού η Giulia έχει κερδίσει  επτά βραβεία στην κατηγορία της στο Ηνωμένο Βασίλειο στη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών.

Επίσης στην έκδοση 2018 των βραβείων των περιοδικών British What Car? «What Car? Car of the Year», η Giulia έλαβε μία διάκριση στην κατηγορία «Executive Saloon», ενώ η Stelvio ήταν μεταξύ των υποψηφίων στην κατηγορία «Large SUV».

180124_AlfaRomeo_Stelvio_slider

Το πρώτο SUV της Alfa Romeo κέρδισε τον τίτλο «Premium SUV» στην εναρκτήρια εκδήλωση των Βραβείων CCT100 που διοργάνωσε η εταιρία Company Car Today. Ο διαγωνισμός CCT100 γίνεται ανάμεσα στα καλύτερα μοντέλα που διατίθενται στους  αγοραστές εταιρικών  στόλων, με  τους τίτλους  να απονέμονται  από κριτική επιτροπή που αποτελείται από ειδικούς  της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι νικητές σε κάθε κατηγορία επιλέχθηκαν με βάση ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένων των εκπομπών ρύπων, των εταιρικών πωλήσεων, της υπολειμματικής  αξίας,  της οδηγικής συμπεριφοράς, της συνολικής αξίας, της πρακτικότητας και της απήχησης στο κοινό.

Η Stelvio κέρδισε το πρώτο βραβείο λόγω του χαμηλού όγκου εκπομπών ρύπων, των πολλών εξελιγμένων συστημάτων ασφαλείας, το κομψό/σπορ στυλ και την οδηγική εμπειρία που προσφέρει.

Νίκος Τσάδαρης