Ένα νέο πετρελαιοκινητήρα με διπλό turbo παρουσίασε η VW για το Crafter. Το νέο μηχανικό σύνολο αποδίδει ισχύ 143 ίππων και ροπή 340 Nm καλύπτοντας παράλληλα τις προδιαγραφές του πρωτόκολλου EEV.

Η VW έχει να επιδείξει μια σημαντική πρόοδο σε ότι αφορά στους κινητήρες που προσφέρει για την γκάμα των επαγγελματικών της οχημάτων.

O νέος κινητήρας είναι ο δεύτερος BiTurbo που προσφέρεται στην γκάμα του Crafter και εμφανίζει αυξημένα αποθέματα ισχύος και ροπής σε σχέση με τον υπάρχοντα των 136 ίππων.

Το νέο μηχανικό σύνολο αποδίδει ισχύ 143 ίππων και η μέγιστη ροπή των 340 Nm του είναι διαθέσιμη γραμμικά από το φάσμα των 1.575- 2.250 σ.α.λ. Στην περίπτωση που η συγκεκριμένη έκδοση κινητήρα συνδυαστεί με το προαιρετικό πακέτο BlueMotion που προσφέρει η VW, η μέση κατανάλωση του υποχωρεί στα μόλις 7,8 λτ. καυσίμου ανά 100 χλμ. Αντίστοιχα οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ορίζονται στα 205 g/km.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που αξίζει να αναφέρουμε για τον νέο κινητήρα των 143 ίππων είναι πως καταναλώνει 0,2 λτ. λιγότερο από τον αντίστοιχο των 136 ίππων, ο οποίος επίσης καλύπτει τις προδιαγραφές της Euro5. Ωστόσο ο νέος κινητήρας καλύπτει τις προδιαγραφές ρύπων όχι μόνο της Euro5 αλλά και του αυστηρότερου πρωτόκολλου EEV (Enhanced Environmentally Vehicles).

O νέος TDI κινητήρας θα προσφέρεται και στις εκδόσεις του Crafter με μικτό βάρος 5,0t. και αναβαθμίζει σημαντικά την γκάμα μηχανικών συνόλων του γερμανικού μοντέλου που πλέον περιλαμβάνει επιλογές με ισχύ 109, 136, 143 και 163 ίππων, οι οποίες φυσικά αποτελούν εκδόσεις του 2,0λιτρου TDI.

Πηγή: autotritipro.gr