Στη Γενεύη η ιταλική εταιρεία από τη Modena θα παρουσιάσει την πλέον σκληροπυρηνική, σε εμφάνιση και επιδόσεις, έκδοση της ανοιχτής της πρότασης. Απολαύστε την!

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Έκθεσης της Γενεύης, η ιταλική εταιρεία παρουσιάζει μία ακόμα παραλλαγή πάνω στο κομψά επιθετικό θέμα που ακούει στο όνομα «GranCabrio». Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των Ιταλών, που μόλις είδαν το φως της δημοσιότητας, πρόκειται για την έκδοση Sport, η οποία «φορά» την κορυφαία εκδοχή του γνωστού ατμοσφαιρικού V8 συνόλου της ιταλικής μάρκας. Πιο συγκεκριμένα, ο κινητήρας των 4,7 λίτρων, ο οποίος συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων της εταιρείας ZF, αποδίδει 450 ίππους και περισσότερα από 500 Nm ροπής εξασφαλίζοντας τελική ταχύτητα της τάξης των 285 χλμ./ώρα. Χάρη στις επεμβάσεις των μηχανικών της Maserati, ο εν λόγω κινητήρας είναι και λιγότερο βενζινοβόρος απ’ ότι στο παρελθόν (-6%) σε σχέση με το παρελθόν αλλά και με καλύτερη απόκριση στο πάτημα του γκαζιού. Αναβαθμίσεις έχουν γίνει και στο κιβώτιο της ZF, καθώς το λογισμικό που διαχειρίζεται τη λειτουργία του προέρχεται από την Quattroporte Sport GT S. Από εκεί και πέρα, σε σχέση με τις υπόλοιπες «απλές» ανοιχτές εκδόσεις του μοντέλου, η Sport διαθέτει νέες και πιο σπορτίφ ρυθμίσεις στην ανάρτηση, που αποτελείται φυσικά από τα «ενεργά» αμορτισέρ της γενιάς Skyhook της Maserati. Τα φρένα του αυτοκινήτου, επίσης, και συγκεκριμένα οι δισκόπλακες, είναι πλέον διάτρητες και χαραγμένες, για καλύτερη απόδοση στη σκληρή χρήση.

Πέρα από τις –προφανείς- μηχανολογικές αναβαθμίσεις, η GranCabrio Sport ξεχωρίζει και στον τομέα της εμφάνισης. Η μάσκα αλλά και τα φώτα στο εμπρός μέρος είναι βαμμένη σε μαύρο χρώμα, ενώ στο πλάι διαφοροποιημένα σε αισθητική είναι τα αντίστοιχα αεροδυναμικά «στολίδια». Αξίζει να προσθέσουμε πως το εν λόγω μοντέλο διατίθεται σε μια εντελώς νέα απόχρωση, την Rosso Trionfale, η οποία είναι εμπνευσμένη από τις αγωνιστικές προτάσεις της μάρκας της δεκαετίας του ’50.

Σύμφωνα με τους Ιταλούς, η νέα GranCabrio Sport θα διατίθεται σε 62 συνολικά αγορές ανά τον κόσμο, με τις πωλήσεις της να ξεκινούν το καλοκαίρι τις τρέχουσας χρονιάς.

Πηγή: 4troxoi.gr