Συνεπείς στο διαδικτυακό ραντεβού τους ήταν και σήμερα χιλιάδες «αγανακτισμένοι» Αθηναίοι, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για έκτη συνεχή ημέρα στην πλατεία Συντάγματος.

Αν και αριθμητικά λιγότεροι από την χθεσινή ογκωδέστατη συγκέντρωση, δεν έλλειψε ούτε σήμερα το πάθος στις εκδηλώσεις τους.

Φωνάζοντας συνθήματα κατά του μνημονίου, των τραπεζών, της ανεργίας, των πολιτικών, κρατώντας πανό και χτυπώντας, συμβολικά μαγειρικά σκεύη, οι διαδηλωτές ένωσαν για ακόμα μία ημέρα τις φωνές τους με αυτές των χιλιάδων συγκεντρωμένων σε πλατείες άλλων μεγάλων πόλεων της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, απαιτώντας «ισότητα, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια», όπως αναφέρουν στο ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος.

Στην πλατεία Συντάγματος οι συγκεντρωμένοι έχουν δημιουργήσει ομάδες εργασίας, και συναποφασίζουν μέσα από ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες για την πορεία των κινητοποιήσεων και των εκδηλώσεών τους. Ανάμεσα σε αυτές, υπάρχουν καλλιτεχνικές ομάδες, ομάδες τεχνικής υποστήριξης, ιατρείο, γραμματεία κλπ, ενώ οι αποφάσεις τους επικυρώνονται ανοιχτά και με ψηφοφορία μέσα από τη γενική συνέλευση, σε μία αμεσοδημοκρατική όπως την χαρακτηρίζουν διαδικασία.

Τη στήριξή τους στους «Αγανακτισμένους» της Αθήνας, έχουν εκδηλώσει πολλοί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

Το ραντεβού των «Αγανακτισμένων» έχει ανανεωθεί ήδη για αύριο το απόγευμα.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τους Αγανακτισμένους στους δρόμους