Στο Σύνταγμα επανήλθαν χτες οι Αγανακτισμένοι, δύο χρόνια μετά τις συγκεντρώσεις του 2011.

Οι διαδηλωτές άρχισαν να καταφθάνουν από τις 6 το απόγευμα με βασικό σύνθημα «Φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες. Φτάνει πια!».

Άλλα πανό και συνθήματα ήταν ενάντια στο μνημόνιο, το σχέδιο «Αθηνά» και τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική. Λόγω της συγκέντρωσης, είχε διακοπεί η κυκλοφορία στη Λεωφ. Αμαλίας.

Περίπου στις 7 το απόγευμα δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα και απώθησαν του συγκεντρωθέντες από το κιγκλίδωμα που έχει στηθεί στον περίβολο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στη λεωφόρο Αμαλίας αλλάζοντας τη θεματική των συνθημάτων τους, από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης σε συνθήματα ενάντια στην αστυνομία και την καταστολή.

Στις 8:15 ξεκίνησε δεύτερη επιχείρηση της Αστυνομίας με ευρεία ρίψη χημικών, απωθώντας τους συγκεντρωμένους, ενώ έγινε και μία προσαγωγή νεαρού διαδηλωτή στο περίπτερο έξω από τον Εθνικό Κήπο, στο ύψος της οδού Ξενοφώντος.

Μετά τις 9 το βράδυ το μεγαλύτερο μέρος του πλήθους αποχώρησε από τη συγκέντρωση και η Λεωφ. Αμαλίας δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία ενώ στην περιοχή παρέμεναν συγκεντρωμένες αστυνομικές δυνάμεις.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.