Σφοδρά πυρά εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, χρησιμοποιώντας μάλιστα ως παράδειγμα τις τελευταίες εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της χώρας μας μετά το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουνίου με την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του κόμματος.

«Τι είδους υποψήφιος είσαι εσύ, έδωσες 39 υποψηφίους σε κόμματα που δεν είχαν ούτε το 1% των ψήφων. Δεν μπορείς να είσαι υποψήφιος, προχώρα μπροστά. Έχασες όλες τις εκλογές που είχες απέναντί μας και στέκεσαι ακόμα εδώ χωρίς να νιώθεις ντροπή», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε τελετή εγκαινίων στην Αργυρούπολη του Πόντου και συνέχισε:

«Κοίτα ο Τσίπρας έχασε τις εκλογές στην Ελλάδα και τι έκανε; Παραιτήθηκε. Ο Τσίπρας στην Ελλάδα έδειξε πόσο ευαίσθητος είναι και την ενυναίσθηση του σχετικά μ αυτό ενώ εσύ όχι, εσύ έχασες από εμάς, όχι μία, αλλά όλες τις εκλογές, αλλά χωρίς ντροπή, χωρίς αναστολή παραμένεις στη θέση σου», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.