Ο καιρός ανοίγει και ο πόλεμος στην Ουκρανία περνάει σε νέα φάση με περισσότερες επιθέσεις, ενώ η Ρωσία κατηγορείται πως πραγματοποίησε νέες αεροπορικές επιδρομές πάνω από πολλές πόλεις με drone καμικάζι.

Λογαριασμοί επίσημων φορέων που δραστηριοποιούνται στην Ουκρανία ή ανήκουν στο ουκρανικό κράτος δημοσίευσαν στο διαδίκτυο βίντεο από αυτές τις επιθέσεις, σημειώνοντας ότι αναχαιτίστηκαν ορισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Εντούτοις, αρκετοί άμαχοι τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις ή από τις καταρρίψεις των drone.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε ότι σχεδόν 60 drones έχουν εκτοξευτεί από τη Ρωσία, ενώ ανέφερε πως τα 36 drones καταστράφηκαν πάνω από το Κίεβο, αλλά πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από πτώση των συντριμμιών.

Επίσης, ένας άμαχος σκοτώθηκε σε επίθεση στη νότια περιοχή της Οδησσού και ο Ερυθρός Σταυρός της Ουκρανίας λέει ότι η αποθήκη της χτυπήθηκε καθώς πύραυλοι από βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς έπληξαν την περιοχή.

Οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα εννιάχρονο αγόρι, τραυματίστηκαν σε δύο χωριά στη νότια περιοχή της Χερσώνας της Ουκρανίας τη Δευτέρα, σύμφωνα με περιφερειακούς αξιωματούχους. Έξι άμαχοι τραυματίστηκαν στο χωριό Στάνισλαβ στη δεξιά όχθη των εκβολών του Ντνίπρο, δήλωσε ο περιφερειάρχης Oleksandr Prokudin, όπως μεταδίδει το Reuters.

Άλλοι δύο τραυματίστηκαν στην Αντονίβκα, στα περίχωρα της Χερσώνας, δήλωσε ο αρχηγός της στρατιωτικής διοίκησης Ρομάν Μρότσκο.