Το κυβερνών κόμμα της Γεωργίας ανακοίνωσε πως αποσύρει τελικά το νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες» ύστερα από δύο 24ωρα σφοδρών αντιδράσεων, με βίαιες διαμαρτυρίες στους δρόμους αλλά και επεισόδια μέσα στη Βουλή.

Η αντιπολίτευση κατηγορούσε την κυβέρνηση πως ήταν ένα νομοσχέδιο «ρωσικής έμπνευσης» που σηματοδοτούσε μια αυταρχική αλλαγή. Μάλιστα βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια στο κοινοβούλιο

Το κυβερνών κόμμα «Γεωργιανό Oνειρο» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «θα αποσύρει άνευ όρων το νομοσχέδιο που υποστηρίξαμε χωρίς καμία επιφύλαξη», σημειώνοντας την ανάγκη μείωσης της «αντιπαράθεσης» στην κοινωνία.

Το νομοσχέδιο θα απαιτούσε από τους γεωργιανούς οργανισμούς που λαμβάνουν περισσότερο από το 20% της χρηματοδότησής τους από το εξωτερικό να εγγραφούν ως «ξένοι πράκτορες», διαφορετικά θα αντιμετώπιζαν πρόστιμα.

Η επί της αρχής έγκρισή του πυροδότησε μαζικές διαδηλώσεις έξω από τη Βουλή με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και την αστυνομία να χρησιμοποιεί δακρυγόνα και νερό για να διαλύσει τα πλήθη.