Τραγικό θάνατο βρήκε η 56χρονη Alessandra Matteuzzi, η οποία χτυπήθηκε μέχρι θανάτου με σφυρί και άλλα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένου ενός μπαστουνιού του μπέιζμπολ, από τον 27χρονο πρώην σύντροφό της Giovanni Padovani, ποδοσφαιριστή στην Ιταλία. Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη στη Μπολόνια.

Η υπόθεση, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ansa, έχει προκαλέσει επικρίσεις στη χώρα σχετικά με τα μέτρα για την προστασία των γυναικών από τη βία και την ελλιπή αντίδραση από την αστυνομία.

Η γυναίκα είχε καταγγείλει τον ποδοσφαιριστή αρκετές φορές στην αστυνομία και η τελευταία φορά ήταν στα τέλη Ιουλίου για καταδίωξη.

«Η θεία μου ήταν ένας ευγενικός άνθρωπος και δεν της άξιζε όλο αυτό, ελπίζω αυτό το επεισόδιο να βοηθήσει να αλλάξουν τα πράγματα», είπε ο ανιψιός της γυναίκας, Matteo Perini. «Περιμένω να σαπίσει στη φυλακή, αλλά ότι δεν θα πληρώσει μόνο ένα άτομο, διαφορετικά θα συμβεί ξανά».

Όπως και ο Perini, οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των γυναικών και την ενδοοικογενειακή βία στην Ιταλία έχουν ζητήσει από όσους απέτυχαν να ενεργήσουν για να προστατεύσουν τη Matteuzzi να πληρώσουν για τη φερόμενη αμέλειά τους.

Ο Padovani έχει συλληφθεί για την άγρια δολοφονία της Matteuzzi. Η γυναικοκτονία έλαβε χώρα στην αυλή του σπιτιού της στο via dell’Arcoveggio.

Η Matteuzzi είχε ακόμη τις αισθήσεις της όταν έφτασε το ασθενοφόρο, αλλά πέθανε στο νοσοκομείο από σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. Παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή.

Η Matteuzzi είχε καταγγείλει τελευταία φορά τον Padovani στα τέλη Ιουλίου, αφού η σχέση τους έληξε λίγους μήνες νωρίτερα, είπε η αστυνομία. Είπε ότι την καταδίωκε, ανέφεραν δικαστικές πηγές.

Ο Padovani είναι Ιταλός ποδοσφαιριστής και πρώην μοντέλο. Έχει παίξει σε διάφορες ομάδες στη Serie C και D, συμπεριλαμβανομένων των Foligno, Troina και Giarre. Αυτή τη στιγμή είναι στη Sancataldese, μια άλλη ομάδα της Σικελίας της Serie D.

Ο Padovani πιστεύεται ότι πέταξε αεροπορικώς στη Μπολόνια από τη Σικελία την Τρίτη και περίμενε το θύμα του έξω από το σπίτι του. Η Matteuzzi μιλούσε στο τηλέφωνο με την αδερφή της όταν της επιτέθηκαν, είπε η αδελφή στο Tgr Rai Emilia-Romagna.

«Βγήκε από το αυτοκίνητό της και άρχισε να ουρλιάζει: “Όχι Giovanni, όχι, σε παρακαλώ, βοήθεια”. Ήμουν στο τηλέφωνο. Πήρα αμέσως τηλέφωνο την αστυνομία, που έφτασε αμέσως. Μένω 30 χλμ. μακριά. Στο τέλος τη χτύπησε μέχρι θανάτου», είπε δακρυσμένη.

Η Ιταλία μετρά φέτος μία γυναικοκτονία κάθε τρεις μέρες με θύματα να είναι πρώην, φίλες, μητέρες και αδερφές.