Ο βρετανικός στρατός πρέπει να είναι έτοιμος να «πολεμήσει και πάλι στην Ευρώπη», δήλωσε ο νέος επικεφαλής του, Πάτρικ Σάντερς.

Να σημειώσουμε ότι ο Μπόρις Τζόνσον απέκλεισε το ενδεχόμενο να στείλει βρετανικά στρατεύματα προς ενίσχυση της Ουκρανίας, αλλά προειδοποίησε αυτό το Σαββατοκύριακο ότι η χώρα θα πρέπει να δείξει υποστήριξη στο Κίεβο για «μακρύ χρονικό διάστημα».

Ο Πάτρικ Σάντερς, ο οποίος ανέλαβε τη διοίκηση του βρετανικού στρατού αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με το inews.co.uk είπε στους Βρετανούς στρατιώτες:

«Είμαστε η γενιά που πρέπει να προετοιμάσει τον στρατό για να πολεμήσει και πάλι στην Ευρώπη. Υπάρχει τώρα μια καυτή επιτακτική ανάγκη να σφυρηλατήσουμε έναν στρατό ικανό να πολεμήσει στο πλευρό των συμμάχων μας και να νικήσει τη Ρωσία στη μάχη.

Είμαι ο πρώτος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού από το 1941 που αναλαμβάνει τη διοίκηση του Στρατού στη σκιά ενός χερσαίου πολέμου στην Ευρώπη με τη συμμετοχή μιας ηπειρωτικής δύναμης».

«Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία υπογραμμίζει τον βασικό μας σκοπό – να προστατεύσουμε το Ηνωμένο Βασίλειο όντας έτοιμοι να πολεμήσουμε και να κερδίσουμε πολέμους στην ξηρά», σημείωσε ο Σάντερς.

Εκτός από τον Μπόρις Τζόνσον και ο Γενς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία ενδέχεται να διαρκέσει «χρόνια», προειδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag και δημοσιεύεται στο φύλλο της που κυκλοφορεί, προσθέτοντας ότι οι προμήθειες προηγμένων όπλων στα ουκρανικά στρατεύματα μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες το Ντονμπάς να αποσπαστεί από τον ρωσικό έλεγχο.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για το γεγονός ότι θα μπορούσε να πάρει χρόνια. Δεν πρέπει να επιβραδύνουμε την υποστήριξη της Ουκρανίας», είπε ο κ. Στόλτενμπεργκ στην κυριακάτικη έκδοση της Μπιλντ. «Ακόμη κι αν τα κόστη είναι υψηλά, όχι μόνο αυτά της στρατιωτικής υποστήριξης, αλλά και αυτά των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας και των τροφίμων», πρόσθεσε ο Νορβηγός.