Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφέρθηκε στις ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας και Ουκρανίας, σημειώνοντας ότι η μπάλα ήταν στο γήπεδο του Κιέβου αφού η Μόσχα παρέδωσε ένα έγγραφο στην ουκρανική πλευρά, από την οποία αναμένεται απάντηση.

Παράλληλα, το Κρεμλίνο -σύμφωνα με την Telegraph κατηγόρησε την Ουκρανία ότι υπαναχωρεί στις δεσμεύσεις που ανέλαβε κατά τις ειρηνευτικές συνομιλίες και είπε ότι αυτό είχε άσχημες συνέπειες για τις διαπραγματεύσεις.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ουκρανίας ανέφερε την Τρίτη ότι ήταν δύσκολο να προβλεφθεί πότε θα επαναληφθούν οι ειρηνευτικές συνομιλίες.

«Εχθρική συμπεριφορά στις εταιρείες μετάλλου»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αναφέρθηκε και στιςρωσικές εταιρείες μετάλλου οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο αντιμετωπίζουν «εχθρική συμπεριφορά» από «μη φιλικές» προς την Μόσχα χώρες και ότι η Ρωσία θα εφαρμόσει σχέδιο για την αντιμετώπιση των μέτρων αυτών.

«Περιλαμβανόμαστε στους κορυφαίους του κόσμου στην βιομηχανία του μετάλλου και οι εταιρείες μας αντιμετωπίζουν εχθρικές συμπεριφορές, …οι επιχειρήσεις μας αντιμετωπίζουν ορισμένες δυσκολίες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πεσκόφ.

Η ρωσική οικονομία πλήττεται από τις δυτικές κυρώσεις που εφαρμόσθηκαν ως απάντηση στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Η Ρωσία είναι μεγάλη παραγωγός μετάλλων όπως το αλουμίνιο, το νικέλιο, το παλλάδιο, ο χαλκός, το χάλυβας και ο χρυσός.