Δύσκολες είναι οι επόμενες ώρες για το Κίεβο με τον ουκρανικό στρατό να αναμένει σφοδρή επίθεση, ενώ αυξάνονται οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι ενδέχεται να αρχίσει η πολιορκία της ουκρανικής πρωτεύουσας από χερσαίες δυνάμεις του ρωσικού στρατού.

Το δελτίο ειδήσεων του OPEN αναφέρει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέγραψαν έντονη κινητοποίηση των Ρώσων στις περιοχές Τσερλίνι και Ιβάνκιφ, ενώ η κυβέρνηση τονίζει πως έχει δει κινητiκότητα από μονάδες τανκς του ρωσικού στρατού.

Παράλληλα, ενισχύονται οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών, ότι η Ρωσία θα εισβάλει μαζικά από τον βορρά, καθώς από τη Τρίτη (1/ 3) οι Ρώσοι άρχισαν να καταλαμβάνουν εδάφη κοντά στη περιοχή, ιδιαίτερα στα σύνορα με την Λευκορωσία.

Με κόκκινο χρώμα οι περιοχές που φέρονται να συγκεντρώνονται ρωσικά στρατεύματα, με μπλε χρώμα η πόλη του Κιέβου

Περικύκλωση του Κιέβου

Reuters και Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρουν ότι φωτογραφίες από την αμερικανική εταιρεία δορυφορικών εικόνων Maxar που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη νύχτα από Δευτέρα προς Τρίτη έδειξαν μια μακρά ρωσική οχηματοπομπή να προελαύνει προς την πρωτεύουσα.

Οι κάτοικοι του Κιέβου όπως και οι στρατιώτες της περιοχής ξεκίνησαν να στήνουν οδοφράγματα, ενώ ουκρανικά ΜΜΕ τονίζουν ότι για πρώτη φορά θα δοθούν μάχες σώμα με σώμα.

Επίσης, ο Τύπος της χώρας σημειώνει ότι ενδέχεται να εισβάλλουν και Λευκορώσοι ως δυνάμεις υποστήριξης, με στόχο να περικυκλώσουν το Κίεβο από τα δυτικά και να κόψουν την επικοινωνία με τον νότο, μέρος από το οποίο μέχρι στιγμής περνούν Ουκρανοί πολίτες και στρατιώτες.

Χάρτες από τον «σχεδιασμό της ρωσικής εισβολής»

Η πολιορκία του Κιέβου φαίνεται να έχει «κλειδώσει» από τους Ουκρανούς ως γεγονός που θα γίνει, καθώς ΜΜΕ της χώρας διέρευσαν χάρτες με τον «σχεδιασμό της ρωσικής εισβολής».

Με βάση τα σχέδια που έδωσαν στη δημοσιότητα, ο πόλεμος πρόκειται να κρατήσει μέχρι τις 6 Μαρτίου. Έτσι, σε περίπτωση που είναι έγκυροι οι χάρτες που διέρρευσαν, οι Ρώσοι έχουν μικρό χρονικό περιθώριο για να θέσουν υπό τον έλεγχο την ουκρανική πρωτεύουσα. Ιδιαίτερα από την στιγμή που αρχίζει την Πέμπτη (3/3) ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων.