Ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται στην έβδομη μέρα και οι Ρώσοι μετά τις επιτυχίες που σημείωσαν την προηγούμενη μέρα, εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις σε Χάρκοβο και Κίεβο, ενώ εντείνονται οι φήμες για μαζική εισβολή από τις επόμενες ώρες.

Όπως αναφέρει το Reuters, εκατοντάδες εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων συγκοινωνιών, νοσοκομείων, παιδικών σταθμών και κατοικιών έχουν καταστραφεί, ενώ από την έναρξη του πολέμου, υπολογίζεται ότι περίπου 2.000 άμαχοι έχουν πεθάνει, με βάση την επίσημη ουκρανική πληροφόρηση.

«Παιδιά, γυναίκες και μέλη των δυνάμεων άμυνας χάνουν τη ζωή τους κάθε ώρα», σημειώνει ανακοίνωση των ουκρανικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Μάλιστα, το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι φοβάται εισβολή λευκορωσικών δυνάμεων από το βορρά, καθώς οι Ρώσοι ξεκίνησαν να κυκλώνουν επιτυχώς μέχρι στιγμής το Κίεβο.

Με κόκκινο χρώμα, οι περιοχές που έχει καταλάβει ο ρωσικός στρατός έως την 1η Μαρτίου

Έφοδος στο Χάρκοβο

Το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει ότι ρωσικά αερομεταφερόμενα στρατεύματα προσγειώθηκαν στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Μετά από πολυάριθμες βομβιστικές επιθέσεις την Τρίτη στο κέντρο της πόλης, οι οποίες σκότωσαν τουλάχιστον 21 ανθρώπους σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, νέα πλήγματα έπληξαν το περιφερειακό αρχηγείο των δυνάμεων ασφαλείας και της αστυνομίας σήμερα, πρωί της Τετάρτης, καθώς και το πανεπιστήμιο αυτής της μητρόπολης που βρίσκεται 50 χλμ. από τα ρωσικά σύνορα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν σε αυτούς τους βομβαρδισμούς. Οι διασώστες λένε ότι έχουν αναπτύξει 21 οχήματα και 90 άτομα για την κατάσβεση των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη και τη φροντίδα των θυμάτων.

Περικύκλωση του Κιέβου

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναμεταδίδει από τα διεθνή πρακτορεία, ότι φωτογραφίες από την αμερικανική εταιρεία δορυφορικών εικόνων Maxar που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη νύχτα από Δευτέρα προς Τρίτη έδειξαν μια μακρά ρωσική οχηματοπομπή να προελαύνει προς την πρωτεύουσα.

Επίσης, όσοι κάτοικοι και στρατιώτες βρίσκονται στη περιοχή, προετοιμάζονται για μεγάλη επίθεση του ρωσικού στρατού, ενώ υπάρχουν φήμες για επίθεση και από τον λευκορωσικό.

Μέχρι στιγμής, το ρωσικό πυροβολικό έχει προκαλέσει πολλά πλήγματα στην ουκρανική πρωτεύουσα, ενώ αρκετοί άμαχοι έχουν χάσει την ζωή τους.

Η διαδρομή του ρωσικού στρατού, ο οποίος πολιορκεί το Κίεβο

Μάχες στη Χερσώνα

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ο ρωσικός στρατός κατέλαβε την πόλη-λιμάνι Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία, η οποία βρίσκεται κοντά στην χερσόνησο της Κριμαίας, έπειτα από σφοδρές μάχες τις τελευταίες ώρες.

Ωστόσο, λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Ουκρανός δήμαρχος της πόλης Ιγκόρ Κολιχάγεφ δήλωσε ότι η περιοχή εξακολουθεί να τελεί υπό τον έλεγχο των Ουκρανών.

Η πόλη και η περιφέρειά της έχουν υποστεί τις τελευταίες ώρες σφοδρούς βομβαρδισμούς. Η περιοχή της Χερσώνας, η οποία συνορεύει με την Κριμαία, δέχθηκε επίθεση από την αρχή της ρωσικής εισβολής την αυγή της 24ης Φεβρουαρίου.