Το Ιράν χρησιμοποίησε ασθενοφόρα της Ερυθράς Ημισελήνου για να μεταφέρει όπλα και πράκτορες στο Λίβανο, κατά τη διάρκεια του πολέμου του 2006 ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ, αποκαλύπτει αμερικανικό διπλωματικό τηλεγράφημα που δημοσιοποίησε σήμερα η ιστοσελίδα Wikileaks.

Το τηλεγράφημα του 2008, με προέλευση το Ντουμπάι, επικαλείται ιρανική πηγή σύμφωνα με την οποία η Ερυθρά Ημισέληνος ήταν κάλυψη για μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, του επίλεκτου ιδεολογικού σώματος των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, για να διεισύδουν στο Λίβανο στη διάρκεια του πολέμου. Σύμφωνα με το τηλεγράφημα αυτό, για τη μεταφορά όπλων στο Λίβανο χρησιμοποιήθηκαν επίσης οχήματα μεταφοράς ιατρικού υλικού της Ερυθράς Ημισελήνου.

Μέλη της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου είδαν στο Ιράν «πυραύλους σε αεροπλάνα που είχαν προορισμό το Λίβανο, τη στιγμή της φόρτωσης ιατρικού υλικού στα αεροσκάφη αυτά» και τόνισαν ότι «τα αεροπλάνα ήταν γεμάτα κατά το ήμισυ πριν φθάσει το ιατροφαρμακευτικό υλικό».

Σύμφωνα με την ιρανική πηγή, ο έλεγχος νοσοκομείου της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου στο Λίβανο μεταβιβάστηκε στη Χεζμπολάχ με αίτημα του ηγέτη της σιιτικής οργάνωσης Χασάν Νασράλα.

Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ κατηγορούν την Τεχεράνη ότι προμηθεύει με όπλα και ότι χρηματοδοτεί τη Χεζμπολάχ.