Μετέφεραν όπλα και πράκτορες με… ασθενοφόρα!

Η Ερυθρά Ημισέληνος «κάλυψη» για τους «Φρουρούς της Επανάστασης»


ΚΟΣΜΟΣ
13:58
29/11/2010
Μετέφεραν όπλα και πράκτορες με... ασθενοφόρα!
loading

Το Ιράν χρησιμοποίησε ασθενοφόρα της Ερυθράς Ημισελήνου για να μεταφέρει όπλα και πράκτορες στο Λίβανο, κατά τη διάρκεια του πολέμου του 2006 ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ, αποκαλύπτει αμερικανικό διπλωματικό τηλεγράφημα που δημοσιοποίησε σήμερα η ιστοσελίδα Wikileaks.

Το τηλεγράφημα του 2008, με προέλευση το Ντουμπάι, επικαλείται ιρανική πηγή σύμφωνα με την οποία η Ερυθρά Ημισέληνος ήταν κάλυψη για μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, του επίλεκτου ιδεολογικού σώματος των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, για να διεισύδουν στο Λίβανο στη διάρκεια του πολέμου. Σύμφωνα με το τηλεγράφημα αυτό, για τη μεταφορά όπλων στο Λίβανο χρησιμοποιήθηκαν επίσης οχήματα μεταφοράς ιατρικού υλικού της Ερυθράς Ημισελήνου.

Μέλη της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου είδαν στο Ιράν «πυραύλους σε αεροπλάνα που είχαν προορισμό το Λίβανο, τη στιγμή της φόρτωσης ιατρικού υλικού στα αεροσκάφη αυτά» και τόνισαν ότι «τα αεροπλάνα ήταν γεμάτα κατά το ήμισυ πριν φθάσει το ιατροφαρμακευτικό υλικό».

Σύμφωνα με την ιρανική πηγή, ο έλεγχος νοσοκομείου της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου στο Λίβανο μεταβιβάστηκε στη Χεζμπολάχ με αίτημα του ηγέτη της σιιτικής οργάνωσης Χασάν Νασράλα.

Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ κατηγορούν την Τεχεράνη ότι προμηθεύει με όπλα και ότι χρηματοδοτεί τη Χεζμπολάχ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει