Είναι πολλοί εκείνοι που θα ήθελαν να δουν από κοντά ένα μαχητικό αεροσκάφος αλλά ο Σκωτσέζος William Bird και ο 7χρονος γιος του Alex έζησαν την εμπειρία με τρόπο που θα τους μείνει αξέχαστος.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει δύο μαχητικά Typhoon, αξίας 126 εκατομμυρίων λιρών- περίπου 175 εκατομμυρίων ευρώ- να πετούν πάνω από το Moray, στη Σκωτία, και πάνω από τα κεφάλια του Bird και του 7χρονου, τόσο χαμηλά που ο 41χρονος λέει πως βρέθηκε «τόσο κοντά στη δράση όσο είναι δυνατό».

Το πρώτο αεροσκάφος- που φτάνει σε ταχύτητα τα 1370 μίλια την ώρα- τους «ταρακουνά» με την ισχύ των κινητήρων του ενώ το δεύτερο ρίχνει κάτω την κάμερα που καταγράφει την πτήση τους.
Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Bird ασχολείται με την αεροφωτογραφία και αξιοποίησε την κάμερα Go Pro 4 ενώ βρισκόταν σε διακοπές με την οικογένειά του, χωρίς όμως να χάσει την ευκαιρία να βρεθεί στην περιοχή, από τη στιγμή που έμαθε πως θα διεξάγονταν ασκήσεις του ΝΑΤΟ.

«Έτρεξα να δω τι είχε καταγράψει το βίντεο, δεν ήμουν σίγουρος αλλά τελικά το υλικό είναι φανταστικό. Τα μαχητικά πέρασαν πολύ χαμηλά, ο θετός γιος μου ακόμα μιμείται τον ήχο που έκαναν», λέει και προσθέτει: «ήταν η πρώτη φορά που είδα Typhoon να πετούν και ο ήχος τους ήταν απίστευτος. Τα ακούς να έρχονται από μακριά αλλά όταν πετούν από πάνω σου χρειάζεται να κρατηθείς για να μην σκύψεις και να μην κλείσεις τα αυτιά σου με τα χέρια σου».

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα, λίγη ώρα μετά τη λήψη του βίντεο κλήθηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή καθώς τα αεροσκάφη θα άρχιζαν να προσγειώνονται.

Δείτε το βίντεο