Διέψευσε ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης Ίβιτσα Ντάτσιτς τις φήμες ότι σερβικές εταιρείες πωλούν όπλα στη Λιβύη.

Πρόκειται για τελείως αναληθείς πληροφορίες που έρχονται από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και εμφανίστηκαν μόνο και μόνο εξαιτίας της τελευταίας υπόθεσης που ξέσπασε εκεί και αφορά την πώληση όπλων στην Ουκρανία, δήλωσε, χθες, ο κ. Ντάτσιτς, μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Ο επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας υπογράμμισε ότι καμιά σερβική εταιρεία δεν έλαβε άδεια πώλησης όπλων στη Λιβύη μετά το ξέσπασμα της κρίσης στη χώρα, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν τέτοιου είδους αιτήματα.

Επισήμανε δε, ότι η εταιρεία TEHNOREMONT άσκησε έφεση σε αρκετές περιπτώσεις, καθώς είχαν απορριφθεί τα αιτήματά της. Τα βοσνιακά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα Ηνωμένα Έ8νη έχουν ζητήσει από τη Σερβία να διεξάγει έρευνα για την επιχειρηματική συμπεριφορά της συγκεκριμένης εταιρείας.

Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών είπε ακόμη ότι δεν θα εκδοθούν άδειες έως ότου τερματιστεί το χάος στη Λιβύη και πρόσθεσε πως η Σερβία παρακολουθεί στενά τον προορισμό αλλά και την ταυτότητα των αγοραστών των όπλων της.