Στην Times Square της Νέας Υόρκης έφτασε η γοητεία της Αρχαίας Ολυμπίας μέσω σχετικού βίντεο που προβάλει το έργο «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος», το οποίο παρουσιάστηκε νωρίτερα σήμερα στη χώρα μας.

Το έργο επιτρέπει στους θεατές σε όλον τον κόσμο να εξερευνήσουν την Αρχαία Ολυμπία όπως ήταν πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια μέσω διαδραστικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, μέσω περιήγησης στην ψηφιακή μορφή του ιστορικού χώρου σε υπολογιστή, καθώς και μέσω της έκθεσης του Microsoft HoloLens 2, που στεγάζεται στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθηνών, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Παράλληλα, αποκαθιστά ψηφιακά 27 μνημεία, μεταξύ αυτών το Στάδιο, τους ναούς του Δία και της Ήρας και το εργαστήριο του Φειδία, ενώ επιτρέπει στον επισκέπτη να περπατήσει στους δρόμους του ιερού σε μια από τις πιο σημαντικές περιόδους της ιστορίας.

Το έργο είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Microsoft, με τη χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και επαυξημένης πραγματικότητας.

Τα στιγμιότυπα από το «ταξίδι» του έργου στην μητρόπολη των ΗΠΑ κοινοποίησε μέσω stories στο instagram o επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης:

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Πατέλης είχε κάνει και την ακόλουθη ανάρτηση, στην οποία εμπεριέχεται και το σχετικό link για το κατέβασμα της εφαρμογής σε κινητό:

Swipe left👈 to see the past (and the future)Πριν 22 μήνες σε μια 15λεπτη συνάντηση💡 στο Νταβός, τέθηκαν οι βάσεις για…

Posted by Alex Patelis on Wednesday, November 10, 2021
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.