Υπέκυψε στα τραύματά του ο διάσημος ολλανδός δημοσιογράφος Πέτερ Ντε Βρις, ο οποίος είχε δεχτεί πυροβολισμούς σε έναν δρόμο στο Άμστερνταμ και είχε τραυματιστεί σοβαρά, όπως μετέδωσε το RTL .

Ο Ντε Βρις είχε γίνει γνωστός για τις έρευνές του που έχουν φέρει στο φως εγκλήματα του ολλανδικού υποκόσμου.

Ο Ντε Βρις κέρδισε το 2008 ένα διεθνές βραβείο Emmy στην κατηγορία επικαιρότητας για τις έρευνες του στην υπόθεση εξαφάνισης της εφήβου Νάταλι Χολογουέι στην Αρούμπα το 2005, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ο Πέτερ πολέμησε μέχρι το τέλος, όμως δεν μπόρεσε να κερδίσει τη μάχη»

«Ο Πέτερ πολέμησε μέχρι το τέλος, όμως δεν μπόρεσε να κερδίσει τη μάχη. Πέθανε, έχοντας γύρω του αυτούς που τον αγαπούν», δήλωσαν οι οικείοι του 64χρονου δημοσιογράφου.

Μετά την επίθεση ο Ντε Βρις βρισκόταν μεταξύ ζωής και θανάτου στο νοσοκομείο, στο οποίο είχε μεταφερθεί αφού τραυματίστηκε από σφαίρες -μία από τις οποίες τον έπληξε στο κεφάλι- σε δρόμο στο κέντρο του Άμστερνταμ, ενώ ήταν ακόμη μέρα. Είχε μόλις βγει από τηλεοπτικό στούντιο έπειτα από ένα τοκ-σόου, στο οποίο είχε παρέμβει ως προσκεκλημένος.

Η επίθεση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από δημοσιογράφους και πολιτικές προσωπικότητες, ακόμη και πέραν των ολλανδικών συνόρων.

Δύο ύποπτοι εμφανίσθηκαν την Παρασκευή ενώπιον της ολλανδικής δικαιοσύνης. Ο δικαστής που έχει επιληφθεί των ανακρίσεων παρέτεινε για δύο εβδομάδες την προφυλάκιση των δύο υπόπτων. Σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τον Καμίλ Ε., έναν 35χρονο πολωνό υπήκοο κάτοικο του Μάουρικ (κεντρική Ολλανδία) και τον Ντελάνο Γκ., έναν κάτοικο του Ρότερνταμ ηλικίας 21 ετών.

Πέτερ Ντε Βρις: Ποιος ήταν ο γνωστός ρεπόρτερ

Ο 64χρονος ρεπόρτερ είναι διάσημος στην Ολλανδία ως τακτικός σχολιαστής σε τηλεοπτικά προγράμματα διερεύνησης εγκλημάτων και ως ένας έμπειρος αστυνομικός ρεπόρτερ με πηγές τόσο στις δυνάμεις επιβολής του νόμου όσο και στον υπόκοσμο.

Είναι γνωστός στη χώρα του για τις έρευνες του σε αμέτρητες υποθέσεις, ιδίως μετά την απαγωγή το 1983 του μεγιστάνα της μπύρας του 1983, Φρέντι Χάινεκεν.

Έχει δεχθεί απειλές στο παρελθόν από εγκληματίες του υποκόσμου, σε σύνδεση με αρκετές υποθέσεις.

Το 2013, ο Βίλεμ Χόλεντερ, ο απαγωγέας του Χάινεκεν, καταδικάστηκε για απειλές εναντίον του Ντε Βρις. Ο Χόλεντερ εκτίει σήμερα ποινή ισόβιας κάθειρξης για την εμπλοκή του σε πέντε δολοφονίες.

Το 2019, ο Ριντουάν Ταγκί, που δικάζεται για ανθρωποκτονία και διακίνηση ναρκωτικών, διέψευσε δημοσιεύματα ότι είχε απειλήσει να βάλει ανθρώπους να σκοτώσουν τον Ντε Βρις.