Το κράτος θα αναλάβει τις ευθύνες του έναντι των προθέσεων για δημιουργία σοβαρής αναταραχής από μια ομάδα στρατιωτικών που νωρίτερα δήλωσαν ότι θα ανατρέψουν το παρόν καθεστώς της Μαδαγασκάρης, διαβεβαίωσε αργά σήμερα το βράδυ ο ισχυρός άνδρας της χώρας, μεταβατικός πρόεδρος, Αντρι Ρατζοελίνα.

«Υπάρχουν προθέσεις δημιουργίας σοβαρών προβλημάτων από την πλευρά ορισμένων που επιθυμούν να βάλουν εμπόδια στη διαδικασία μετάβασης της χώρας προς την τέταρτη Δημοκρατία», δήλωσε εμφανώς ήρεμος ο Ρατζοελίνα μιλώντας στον Τύπο.

Ομάδα στρατιωτικών με επικεφαλής δύο στρατηγούς ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί την πρόθεσή τους ανατροπής του καθεστώτος, μια πρόθεση που προς το παρόν παραμένει ανενεργή.

«Δέχτηκα απειλές για θανάτωσή μου από την πλευρά των στρατιωτικών εάν δεν παραιτηθώ. Δε φοβάμαι. Ο Θεός με προστατεύει», ανέφερε ο κ. Ρατζοελίνα πριν εγκαταλείψει το εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε μετέχοντας στο δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Στο σημερινό δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος προβλέπεται μεταξύ άλλων και η παράταση της παραμονής του προέδρου Ρατζοελίνα στην εξουσία μέχρι τις γενικές εκλογές του επόμενου έτους. Το δημοψήφισμα μποϊκοτάρει σύσσωμη η αντιπολίτευση που επιθυμεί την αποχώρηση του προέδρου αμέσως.

Μέχρι στιγμής η κατάσταση στην πρωτεύουσα είναι ήρεμη και μόνο στην περιοχή του αεροδρομίου όπου βρίσκονται οι διαφωνούντες αντικυβερνητικοί στρατιωτικοί και αστυνομικές δυνάμεις γίνονται επεισόδια.