Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (9/7) η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί στην κοινότητα Πέρα Πεδί, στην επαρχία Λεμεσού.

Από την πυρκαγιά κάηκε έκταση με δασική βλάστηση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Τμήμα Δασών του υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 80 άτομα του Τμήματος Δασών, με 20 πυροσβεστικά οχήματα, 15 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 5 πυροσβεστικά οχήματα, 4 άτομα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας με 2 πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και μέλη της Πολιτικής ‘Αμυνας, της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού και των Κοινοτικών Συμβουλίων. Επίσης, απασχολήθηκαν 4 προωθητές γαιών και 4 βυτιοφόρα.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επίσης σε εφαρμογή το Σχέδιο «Ίκαρος 2» που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων. Επιχείρησαν συνολικά 9 πτητικά μέσα συμπεριλαμβανομένων των 2 ελικοπτέρων από τις βρετανικές βάσεις.

Στην περιοχή κατά τις ίδιες πληροφορίες παραμένουν ισχυρές δυνάμεις δασοπυρόσβεσης για αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων.

Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Φωτογραφία αρχείου

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.