Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ κατέλαβε το Τσίμποκ, την πόλη της βορειοανατολικής Νιγηρίας απ’ όπου τον περασμένο Απρίλιο είχε απαγάγει περισσότερες από 200 ανήλικες μαθήτριες, όπως έγινε γνωστό σήμερα από καλά πληροφορημένες πηγές.

«Το Τσίμποκ καταλήφθηκε από την Μπόκο Χαράμ», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ιερέας Ένοκ Μαρκ, η κόρη και η ανιψιά του οποίου είναι μεταξύ των 219 κοριτσιών που κρατούν ακόμη οι ισλαμιστές.

Σύμφωνα με τον ιερέα και με τον γερουσιαστή Άλι Ντούμε η επίθεση στο Τσίμποκ, στην πολιτεία του Μπόρνο, εκδηλώθηκε την Πέμπτη γύρω στις 17.00 (ώρα Ελλάδας).

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Sahara Reporters ανέφερε, επικαλούμενο μαρτυρίες κατοίκων, ότι οι ισλαμιστές μπήκαν στην πόλη και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο κέντρο της όπου ανακοίνωσαν ότι το Τσίμποκ αποτελεί τμήμα του Ισλαμικού Χαλιφάτου που έχει ιδρύσει η Μπόκο Χαράμ.

Υπάρχουν πληροφορίες για πολλούς νεκρούς.

Ένας εκ των ηγετών της τοπικής κοινότητας είπε εξάλλου στον ιστότοπο The Cable ότι οι ισλαμιστές έδωσαν σκληρή μάχη με στρατιώτες και πολιτοφύλακες που προσπάθησαν να τους εμποδίσουν να καταλάβουν την πόλη.