Τρόμος στον «αέρα» για 80 επιβάτες ενός αεροσκάφους το οποίο είχε απογειωθεί από την Σαντορίνη με προορισμό τις Βρυξέλλες. Πρόκειται για την πτήση της TUI TB2182, η οποία αναχώρησε από το ελληνικό νησί στις 12:57.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το b92.net, το αεροσκάφος πραγματοποίησε έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο «Νίκολα Τέσλα» του Βελιγραδίου ενώ ο λόγος της αναγκαστικής προσγείωσης οφείλεται σε μηχανική δυσλειτουργία και διαρροή καυσίμων.

Η προσγείωση έγινε στις 13:50 τοπική ώρα, εξελίχθηκε ομαλά ενώ οι 80 επιβάτες και τα έξι μέλη του πληρώματος εγκατέλειψαν με ασφάλεια το σκάφος και αναμένουν στο κτίριο του αεροδρομίου οδηγίες της TUI για να συνεχίσουν το ταξίδι, αναφέρεται στο ανακοινωθέν.

Όπως φαίνεται στον ιστότοπο Radar Box, το πρόβλημα στο αεροπλάνο εμφανίστηκε ενώ πετούσε πάνω από την Τούζλα, οπότε αμέσως έκανε στροφή και κατευθύνθηκε προς το πλησιέστερο αεροδρόμιο, το οποίο ήταν του Βελιγραδίου.

Οι 80 επιβάτες της πτήσης της ΤUI, η οποία έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Βελιγράδι βρίσκονται σε άλλο αεροσκάφος και θα προσγειωθούν στις Βρυξέλλες απόψε, ανέφερε η εκπρόσωπος της ΤUI, Σάρα Σοσίν.

«Λόγω τεχνικού προβλήματος, το αεροσκάφος που κατευθυνόταν προς τις Βρυξέλλες προσγειώθηκε στο Βελιγράδι σήμερα το απόγευμα. Και οι 80 επιβάτες βρίσκονται τώρα σε άλλο αεροσκάφος και θα προσγειωθούν στις Βρυξέλλες απόψε» σημείωσε η Σάρα Σοσίν.

(φωτογραφία αρχείου)