Ένας τουλάχιστον άνθρωπος σκοτώθηκε σήμερα στην Καμπούλ όταν ένας καμικάζι βομβιστής οδήγησε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής της ISAF.

Οι αντάρτες Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε στην Οδό του Τζαλαλαμπάντ, μια οδική αρτηρία στην οποία βρίσκονται μια αμερικανική στρατιωτική βάση και ένα συγκρότημα στο οποίο κατοικούν διεθνείς εργολάβοι, καθώς και εργαζόμενοι σε οργανώσεις αρωγής.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Αγιούμπ Σαλάνγκι δήλωσε τηλεφωνικά πως ο βομβιστής εμβόλισε με το όχημά του την αυτοκινητοπομπή λίγο πριν από τις 7 π.μ. Δήλωσε πως δεν έχει περισσότερες πληροφορίες, αλλά αργότερα γνωστοποίησε μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter πως ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις τραυματίσθηκαν.

Η υπηρεσία Τύπου της ISAF ανακοίνωσε πως δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των στρατιωτικών του ΝΑΤΟ. Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Ματζάχιντ ανέφερε μέσω του Twitter ότι ο στόχος της επίθεσης ήταν μια ξένη στρατιωτική αυτοκινητοπομπή.