Αν έχετε ποτέ περπατήσει στο παρελθόν μπροστά από ένα ιστορικό κτίριο στην καρδιά του Λονδίνου και αναρωτιέστε τι μυστικά μπορεί να κρύβει στο εσωτερικό του αυτή είναι η ευκαιρία σας να ρίξετε μία κλεφτή ματιά.

Ο διάσημος φωτογράφος Peter Dazeley απέκτησε πρόσβαση σε κρυφούς εσωτερικούς χώρους κτιρίων από τον σταθμό Battersea Power μέχρι και την Τράπεζα της Αγγλίας. Επίσης, επισκέφθηκε το σχολείο Harrow, τη φυλακή Wandsworth, το Big Ben, τα Abbey Road Studios, το παρεκκλήσι Bell Foundry και φωτογράφισε το εσωτερικό τους.
Ενα μέρος του έργου του αποκαλύπτει εσωτερικές λήψεις από το Repton Boxing Club στο Bethnal Green, από όπου ξεκίνησε την καριέρα του ο διάσημος μποξέρ Audley Harrison.

Ο φωτογράφος μας έδωσε και μια μικρή γεύση από την κάβα του βασιλιά Henry VIII, που χτίστηκε το 1516 στο υπόγειο του Whitehall όπου σήμερα βρίσκεται το υπουργείο Άμυνας.

Οι φωτογραφίες βρίσκονται στο βιβλίο του Dazeley με τίτλο «Unseen London». Ο ίδιος σημειώνει για τη συγγραφή του βιβλίου του: «Για μένα ως φωτογράφο, είναι μεγάλη χαρά που ο κόσμος μπορεί να δει τις φωτογραφίες της πανέμορφης πόλης μου».

Το γραφείο ελέγχου στο σταθμό Battersea Power


Το θησαυροφυλάκιο που διαθέτει η τράπεζα Midland στο Poultry


Πίσω από τις σκηνή του Repton Boxing Club εκεί που ο θρυλικός μποξέρ Audley Harrison έχυσε τόνους ιδρώτα


Το κελάρι του βασιλιά Henry VIII χτίστηκε το 1516. Στο επάνω μέρος του Whitehall στεγάζεται σήμερα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας


Η αίθουσα δεξιώσεων του σχολείου Harrow


Η κεντρική αίθουσα της φυλακής Wandsworth στο νοτιοανατολικό Λονδίνο


Η νότια πλευρά του ρολογιού του Elizabeth Tower, το οποίο στεγάζει το Big Ben . Δεξιά απεικονίζεται η καμπάνα όπου φαίνονται οι ρωγμές και οι οπές που προκλήθηκαν το 1859


Το Studio 2 των Abbey Road Studios στο βορειοανατολικό London


Το BBC Television Centre στο White City, στο δυτικό Λονδίνο


Η θέα προς τον πάγκο των δικαστών στο Δικαστήριο No 1 του Old Bailey, που είναι γνωστό ως το Κεντρικό Ποινικό Δικαστήριο


Κονσόλες από ανοξείδωτο χάλυβα στο Control Room B του ηλεκτρικού σταθμού Battersea