Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να επηρεάσουν τη διεθνή κοινή γνώμη μέσω αβάσιμων υπαινιγμών και μιας αντιρωσικής ρητορείας αναφορικά με την κρίση στην Ουκρανία.

«Διαψεύδουμε τους αβάσιμους δημόσιους υπαινιγμούς τους οποίους επαναλαμβάνει η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ καθημερινά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Στην ενημέρωση των δημοσιογράφων τις προηγούμενες ημέρες, η Χαρφ επανέλαβε αντιρωσικές κοινοτοπίες τις οποίες η Ουάσινγκτον προσπαθεί επιμόνως να επιβάλει στη διεθνή κοινή γνώμη», προσθέτει η ανακοίνωση, καταγγέλλοντας μια «εκστρατεία δυσφήμησης» εναντίον της Ρωσίας.

Οι ΗΠΑ «που υποστήριξαν το αντισυνταγματικό πραξικόπημα στο Κίεβο μοιράζονται την ευθύνη για την αιματοχυσία» στην Ουκρανία, επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε κατά τη χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι η Ρωσία πλήττει με το πυροβολικό της θέσεις του στρατού της Ουκρανίας, ο οποίος μάχεται εναντίον των αυτονομιστών ανταρτών στα ανατολικά.