Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν έφτασε σήμερα στην Αίγυπτο για να αναφερθεί στην κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, όπου περισσότεροι από 500 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης στον παλαιστινιακό θύλακα την 8η Ιουλίου.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή, που έχει στόχο να τερματιστεί η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, ο Μπαν θα συναντηθεί με τον αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι, ενώ ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι αναμένεται να φτάσει αργότερα σήμερα στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Στο μεταξύ οκτώ Παλαιστίνιοι, μεταξύ αυτών και τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο κέντρο της πόλης της Γάζας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας παροχής πρώτων βοηθειών του παλαιστινιακού θύλακα Άσραφ αλ Κούντρα.

Νωρίτερα τρεις άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από την οβίδα ενός άρματος μάχης στην Σατζάγια, την ανατολική συνοικία της Γάζας η οποία βομβαρδίστηκε την Κυριακή με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 73 άνθρωποι.

Εξάλλου από τον βομβαρδισμό ενός νοσοκομείου στο κέντρο της Γάζας σκοτώθηκαν 5 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περίπου 70, εκ των οποίων οι 20 είναι μέλη του ιατρικού προσωπικού.

Από την οβίδα επλήγη ο τρίτος όροφος του νοσοκομείου των Μαρτύρων αλ Άκσα στην περιοχή Ντέιρ αλ Μπάλαχ. Στον όροφο αυτό του νοσοκομείου στεγάζεται μια μονάδα εντατικής θεραπείας και χειρουργεία.

Άλλες οβίδες έπεσαν γύρω από το νοσοκομείο, πρόσθεσε ο Κούντρα, ενώ παλαιστίνιοι αξιωματούχοι απηύθυναν έκκληση στον Ερυθρό Σταυρό να βοηθήσει στην απομάκρυνση των ασθενών από το νοσοκομείο.

Μέχρι στιγμής σήμερα 36 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους από τις ισραηλινές επιδρομές από την έναρξη της επιχείρησης πριν από 14 ημέρες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 530 Παλαιστίνιοι.