Η Ρωσία ζήτησε σήμερα να υπάρξει εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς καθώς και «μια άμεση συντονισμένη δράση από τη διεθνή κοινότητα», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

«Η κατάσταση στη Γάζα, όπου το Ισραήλ διεξάγει μια χερσαία επιχείρηση από την 17η Ιουλίου, έχει πραγματικά επιδεινωθεί», κατήγγειλε το υπουργείο, μία ημέρα μετά την πιο αιματηρή ημέρα των επιχειρήσεων στη Γάζα, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν περισσότεροι από 140 Παλαιστίνιοι και 13 ισραηλινοί στρατιώτες.

«Ο νέος αυτός επικίνδυνος κύκλος βίας δείχνει ξεκάθαρα την ανάγκη μιας εκεχειρίας», επισημαίνει τα υπουργείο.

«Το εύρος των απωλειών και της καταστροφής που έχει υποστεί ο πληθυσμός της Γάζας απαιτούν μια άμεση συντονισμένη δράση της διεθνούς κοινότητας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η Μόσχα «επανέλαβε την υποστήριξή της στις προσπάθειες της Αιγύπτου ώστε να επιτευχθεί μιας εκεχειρία μεταξύ της Γάζας και του Ισραήλ» και επιθυμεί να συνεχίσει «να εργάζεται ενεργά με τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές ώστε να υπάρξει το συντομότερο δυνατό μια αποκλιμάκωση της κατάστασης και μια σταδιακή εξομάλυνση», σύμφωνα με το υπουργείο.