Δύο Χριστιανοί άντρες υποβλήθηκαν σε δημόσιο μαστίγωμα στη συντηρητική επαρχία Aceh της Ινδονησίας σήμερα επειδή κατανάλωσαν αλκοόλ και τζόγαραν. Πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση που μη μουσουλμάνοι τιμωρούνται με μαστίγωμα, μια πρακτική που έχει δεχτεί τα πυρά οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι δύο κατηγορούμενοι μαστιγώθηκαν από 40 φορές ο καθένας από άντρες με μάσκα που εφάμοζαν τη σαρία. Οι άντρες με τις μάσκες τους χτυπούσαν στην πλάτη.

Ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους είπε ότι επέλεξε να μαστιγωθεί για να αποφύγει την ποινική δίωξη, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα αντιμετώπιζε φυλάκιση ακόμη και έξι μηνών.

«Η αστυνομία της Σαρία μας έδωσε επιλογές και συνειδητά αποφασίσαμε να συμμορφωούμε με τον ισλαμικό ποινικό κώδικα. Κανείς δεν με ανάγκασε να το δεχτώ», είπε.

Μη μουσουλμάνοι που έχουν κάνει ένα αδίκημα που παραβιάζει τους εθνικούς και τους θρησκευτικούς νόμους μπορούν να επιλέξουν με ποιο σύστημα θα διωχθούν.

Το μαστίγωμα αυτό πραγματοποιείται λιγότερες από δύο εβδομάδες από εκείνο ενός ομοφυλόφιλου ζευγαριού που δέχτηκε σχεδόν 80 χτυπήματα έκαστος επειδή έκανε σεξ.

(Η κεντρική φωτογραφία του θέματος είναι αρχείου)