Η Γαλλία συμβουλεύει τους πολίτες της να αποφεύγουν να επισκέπτονται πόλεις του Ισραήλ γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, όπως το Σντερότ, το Ασεκόλ, το Ασντότ, που έχουν γίνει στόχος των επιθέσεων με ρουκέτες με τις οποίες βάλει το ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς εναντίον του ισραηλινού εδάφους.

Σε μια ανακοίνωση «της τελευταίας στιγμής» που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο παροχής συμβουλών στους ταξιδιώτες, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών «συνιστά (στους γάλλους πολίτες) να αποφεύγουν να μεταβαίνουν σε μια ακτίνα 40 χιλιομέτρων γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, εκτός κι αν υπάρχει άμεση ανάγκη».

Οι πόλεις του νότιου Ισραήλ, αλλά και η Ιερουσαλήμ, το Τελ Αβίβ και η Χάιφα είναι τις τελευταίες ημέρες στόχος επιθέσεων με ρουκέτες από τη Γάζα.

Στο μεταξύ τα γραφεία ταξιδίων TUI και DER Touristik της Γερμανίας ανακοίνωσαν την ακύρωση όλων των περιηγήσεων του Ισραήλ ως τα τέλη Ιουλίου καθώς εντείνονται οι επιθέσεις των Παλαιστινίων.

«Η TUI Γερμανίας απαντά στην τρέχουσα κατάσταση στο Ισραήλ και ακυρώνει όλους τους γύρους της χώρας ως τις 31 Ιουλίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο.