Η αιολική ενέργεια ήταν η πιο σημαντική πηγή ενέργειας για τα νοικοκυριά στη Γερμανία

Περισσότερο από το 50% του ηλεκτρισμού στη χώρα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας


ΚΟΣΜΟΣ
21:17
11/09/2020
Η αιολική ενέργεια ήταν η πιο σημαντική πηγή ενέργειας για τα νοικοκυριά στη Γερμανία
1
loading

Πάνω από το ήμισυ της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στη Γερμανία προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε σήμερα ότι ήταν ακριβώς 128,4 δισεκατομμύρια Κιλοβατώρες ή 51,8%. Το πρώτο εξάμηνο του 2019, ήταν ήδη 43,4%.

Η υψηλότερη ποσοστιαία αύξηση παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σημειώθηκε από την από αιολική ενέργεια  (+12,9%), γεγονός που οφείλεται κυρίως στους πολλούς ανέμους το 1ο τρίμηνο του 2020. Η αιολική ενέργεια ήταν επίσης η πιο σημαντική πηγή ενέργειας για τα νοικοκυριά (29%) κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά έχει επίσης αυξηθεί κατά πολύ: συγκεκριμένα  κατά 9,9% το 1ο εξάμηνο του 2020 σε σύγκριση με το 1ο εξάμηνο του 2019, χάρη στην ιδιαίτερα ηλιόλουστη άνοιξη. Αντίθετα, η ηλεκτρική ενέργεια από συμβατικές πηγές ενέργειας μειώθηκε κατά 22,6%. Η τροφοδοσία ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα ήταν σημαντικά χαμηλότερη από ό,τι την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους (-37,8%).

Οι εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας το πρώτο εξάμηνο του 2020 αυξήθηκαν μεν στην Γερμανία σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2019, συνολικά, ωστόσο, εξήχθη περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από τη Γερμανία από ό, τι εισήχθη.

Συνολικά, πάντως, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε σχεδόν 10% λόγω του κορονοϊού.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar πράξη

    Μπράβο

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει