Ένας 40χρονος Ολλανδός παρουσιάζονταν σαν μικρό κορίτσι σε ιστοτόπους και ωθούσε ανηλίκους να επιδοθούν σε σεξουαλικές πράξεις μπροστά στις κάμερες των υπολογιστών τους.

Σε βάρος του 40χρονου έχει ασκήσει δίωξη η εισαγγελία του Άμστερνταμ.

Τα θύματά του υπολογίζονται σε σχεδόν 400 ανηλίκους, 56 εκ των οποίων, ηλικίας 12 με 14 ετών, έχουν ταυτοποιηθεί επισήμως.

Ωστόσο, ο άνδρας δεν είχε καμία φυσική επαφή με τα παιδιά. Μέχρι στιγμής πέντε έχουν καταθέσει μήνυση.

«Τα θύματα που έχουν ταυτοποιηθεί ζουν σε διάφορες περιοχές της χώρας», επεσήμανε ο Μπέρστρα, σύμφωνα με τον οποίον οι ολλανδικές αρχές έχουν στείλει αιτήματα στις Αρχές του Βελγίου, της Ισπανίας και των ΗΠΑ «κυρίως για να λάβουν πληροφορίες από τους διαδικτυακούς παρόχους».

Ο ύποπτος που έχει ταυτοποιηθεί ως ο Μίχελ Σ., κρατείται εδώ και περίπου έξι μήνες, όμως η εισαγγελία δεν είχε δημοσιοποιήσει μέχρι στιγμής το θέμα.

Στη διάρκεια έρευνας τον περασμένο Απρίλιο εντοπίστηκαν στον υπολογιστή του οι φωτογραφίες περίπου 400 παιδιών και εφήβων.

Χρησιμοποιώντας διάφορα ψευδώνυμα, ο Μίχελ Σ. έμπαινε σε πολλά φόρουμ και ερχόταν σε επαφή με τα θύματά του. Αφού αποθήκευε τις φωτογραφίες που του έστελναν, τα απειλούσε ότι θα τις ανεβάσει στο διαδίκτυο.