Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα συναντηθεί απόψε, στη διάρκεια σταθμού του στο Μπανγκουί της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, επιστρέφοντας στη χώρα του από τη Νότια Αφρική, με «τις μεταβατικές αρχές», ιδιαίτερα με τον πρόεδρο Μισέλ Τζοτοντιά, τον οποίο επέκρινε έντονα το Σάββατο, όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του γάλλου προέδρου.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, εκτός από τον μεταβατικό πρόεδρο, ο Ολάντ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Νικολά Τιαγκαγέ, ενώ θα “χαιρετίσει και θα ενθαρρύνει» τους γάλλους στρατιώτες που συμμετέχουν στην επιχείρηση «Sangaris», πρόσθεσε η ίδια πηγή. Δυο γάλλοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών στο Μπανγκουί χθες τη νύχτα.

Κατά τη σύντομη αυτή επίσκεψή του, ο Ολάντ θα ζητήσει από τις μεταβατικές αρχές «να διευκολύνουν με κάθε μέσο την αποκατάσταση της ηρεμίας στη χώρα».

Το Σάββατο, ο Ολάντ επέκρινε δριμύτατα τον κεντροαφρικανό πρόεδρο, κατηγορώντας τον ότι «επέτρεψε» τις τελευταίες σφαγές στο Μπανγκουί.

Στο μεταξύ, η Air France ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει τις πτήσεις της προς το Μπανγκουί «για λόγους ασφαλείας». Η εταιρεία πραγματοποιεί μια φορά την εβδομάδα πτήση προς την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.