Αρνητικός στον κορονοϊό είναι ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, που έκανε το τεστ ανίχνευσης του ιού, διότι το τελευταίο διάστημα είχε έντονο βήχα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάρκο Μίλιτς. Τα έξοδα του τεστ θα καλυφθούν από τον κ. Πλέκνοβιτς, αναφέρεται σε ανάρτηση του κ. Μίλιτς στα social media.

Στο μεταξύ, μέχρι χθες βράδυ, ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Κροατία αυξήθηκε σε 69. Ο μεγαλύτερος αριθμός δοκιμών δείχνει ότι οι επιδημιολόγοι ενεργούν σε όλες τις γνωστές περιπτώσεις κρουσμάτων και εξετάζουν τα άτομα που βρίσκονται στο οικογενειακό και συγγενικό περιβάλλον των ασθενών. «Η επιδημιολογική κατάσταση αναμένεται να αλλάξει τις επόμενες ημέρες», τόνισε ο υπουργός Υγείας της Κροατίας, Βίλι Μπέρος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επεσήμανε, επίσης, ότι η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στην Ευρώπη, σε σύγκριση με τα αριθμητικά στοιχεία στην Κροατία, δείχνει ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κροατική κυβέρνηση είναι αποτελεσματικά και έχουν εφαρμοστεί έγκαιρα.

«Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα επιδημιολογική εικόνα, η κατάσταση στην Κροατία είναι περισσότερο από ελεγχόμενη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέρος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.