Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στην ανατολική Καμπούλ, υποστηρίζοντας ότι «δεκάδες ξένοι και ντόπιοι εχθροί σκοτώθηκαν».

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, με μήνυμα που ανέβασε στο λογαριασμό του στο Twitter, ανέλαβε την ευθύνη για λογαριασμό των ισλαμιστών ανταρτών.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν, ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από ένα συγκρότημα κατοικιών όπου διαμένουν κυρίως ξένοι εργαζόμενοι και συμβασιούχοι του στρατού.

«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο. Ένα μικρό αυτοκίνητο, γεμάτο με εκρηκτικά, έπληξε (όταν ανατινάχθηκε) δύο άλλα οχήματα που έβγαιναν εκείνη την ώρα από το συγκρότημα κατοικιών Γκριν Βίλατζ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Σεντίκ Σεντίκι.

Από την έκρηξη «προκλήθηκαν υλικές ζημιές και ενδέχεται να υπάρχουν θύματα», πρόσθεσε, χωρίς να αναφερθεί στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν ότι γύρω στις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα), οχήματα που ανήκαν σε «ξένες δυνάμεις» δέχτηκαν την επίθεση του βομβιστή αυτοκτονίας και αμέσως μετά ξέσπασε μάχη σε ένα γειτονικό δρόμο.

«Πρώτα έγινε μια έκρηξη μπροστά στο Γκριν Βίλατζ, καταστρέφοντας δύο ή τρία οχήματα που ανήκαν σε ξένες δυνάμεις», είπε ένας αξιωματικός της αστυνομίας προσθέτοντας ότι οι αντάρτες κινήθηκαν στη συνέχεια προς την είσοδο του συγκροτήματος.

Μια άλλη πηγή διευκρίνισε ότι δεν επλήγη το συγκρότημα και ότι σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες έχει σκοτωθεί αδιευκρίνιστος αριθμός Αφγανών.

Το Γκριν Βίλατζ είχε γίνει στόχος παρόμοιας επίθεσης και πέρσι.