Σε θάνατο καταδικάστηκαν οι τέσσερις άνδρες που κατηγορούνταν για τον ομαδικό βιασμό και τον θάνατο μίας 23χρονης φοιτήτριας στο Νέο Δελχί πέρσι.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους τέσσερις καταδικασθέντες -τον πωλητή φρούτων Παουάν Γκούπτα, τον καθαριστή λεωφορείων Ακσάι Κουμάρ Σινγκ, τον γυμναστή Βινάι Σάρμα και τον άνεργο Μουκές Σινγκ- είναι απαγωγή, βιασμός και δολοφονία.

Όλοι τους είχαν δηλώσει αθώοι για την επίθεση της 16ης Δεκεμβρίου του 2012.

Η δίκη, η οποία διήρκεσε επτά μήνες και πολλές φορές διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ενώ στιγματίστηκε από τον απαγχονισμό στο κελί του στη φυλακή ενός πέμπτου κατηγορούμενου. Ένας ανήλικος κατηγορούμενος στην υπόθεση καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση σε σωφρονιστικό ίδρυμα ανηλίκων τον περασμένο μήνα.

Το θύμα και ένας φίλος της δέχθηκαν επίθεση σε ένα λεωφορείο από πέντε ενήλικες και έναν ανήλικο άνδρα, υποστήριξαν οι εισαγγελείς στη διάρκεια της δίκης. Η γυναίκα βιάστηκε επανειλημμένως και βασανίστηκε με την βοήθεια μίας μεταλλικής ράβδου και τόσο η ίδια όσο και ο φίλος της ξυλοκοπήθηκαν άγρια προτού οι δράστες τους πετάξουν έξω από το όχημα.