Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την οργή της μία 23χρονη νοσοκόμα από την Ινδία όταν βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον άνδρα που επιχείρησε, σύμφωνα με την καταγγελία της, να τη βιάσει ενώ βρισκόταν σε τραίνο στη Μουμπάι.

Η κάμερα ασφαλείας του αστυνομικού τμήματος κατέγραψε τη νεαρή γυναίκα να του φωνάζει και να τον χαστουκίζει επανειλημμένα ενώ εκείνος στεκόταν, με τα χέρια του περασμένα σε χειροπέδες.

Το περιστατικό καταγράφηκε μόλις λίγες ημέρες μετά την απόφαση ινδικού δικαστηρίου να καταδικάσει σε θάνατο τέσσερις άνδρες για τον ομαδικό βιασμό και τον άγριο ξυλοδαρμό μιας νεαρής φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο, η οποία λίγες ημέρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της.

Η οργή των γυναικών στην Ινδία κλιμακώνεται καθώς οι βίαιες επιθέσεις σε βάρος κοριτσιών και γυναικών πληθαίνουν και η κυβέρνηση αναγκάζεται πλέον να αντιμετωπίσει το ζήτημα.

Σύμφωνα με το NDTV.com, η νοσοκόμα ταξίδευε με ένα πρωινό τραίνο της Μουμπάι στις 27 Ιουλίου, όταν ένας «μεθυσμένος» ανέβηκε στο βαγόνι της και, σύμφωνα με την ίδια, της επιτέθηκε κι επιχείρησε να τη βιάσει. Του απαγγέλθηκαν επίσης κατηγορίες για απόπειρα φόνου.

Η νεαρή γυναίκα σήμανε το συναγερμό που υπάρχει στο βαγόνι και όταν ο άνδρας κατέβηκε, στον επόμενο σταθμό, συνελήφθη.

Η 23χρονη πήγε η ίδια στην αστυνομία για να καταγγείλει το περιστατικό κι εκεί βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον θύτη.

Οι σεξουαλικές επιθέσεις έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις στην Ινδία όπου εκτιμάται πως κατά μέσο όρο αναφέρεται ένας βιασμός κάθε 21 λεπτά. Ωστόσο, όπως τονίζει η Daily Mail, η κυβέρνηση κινήθηκε για την αντιμετώπιση του θέματος μόνο μετά το περιστατικό κατά της άτυχης φοιτήτριας, το οποίο προκάλεσε ξέσπασμα οργής και διαδηλώσεις στην Ινδία αλλά τράβηξε και την προσοχή της διεθνούς κοινής γνώμης.

Το θύμα, που βιαζόταν επί μια ώρα και βασανίστηκε με ένα μεταλλικό λοστό πριν ξυλοκοπηθεί άγρια, έγινε το σύμβολο των θανάσιμων κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στη χώρα.