Συριακά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν ένα από τα κυριότερα νοσοκομεία σε λειτουργία στα εδάφη τα οποία ελέγχουν οι αντάρτες στο βόρειο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με ακτιβιστές και βίντεο που ανάρτησαν στο Διαδίκτυο αντιπολιτευόμενοι, με αποτέλεσμα 11 πολίτες, ανάμεσά τους δύο ιατροί, να βρουν το θάνατο.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η επιδρομή σημειώθηκε στο νοσοκομείο της πόλης αλ Μπαμπ, 30 χλμ. βορειοανατολικά του Χαλεπιού χθες (Τετάρτη), ανακοίνωσε σήμερα το Κέντρο Τύπου του Χαλεπιού των ανταρτών.

Σύμφωνα με το Κέντρο Τύπου του Χαλεπιού, το τμήμα επειγόντων περιστατικών και το ακτινολογικό τμήμα καταστράφηκαν από την επιδρομή.

Συριακά μαχητικά αεροσκάφη έχουν βομβαρδίσει σχολεία, νοσοκομεία, ακόμη και φούρνους -παράνομους στόχους, βάσει του δικαίου του πολέμου- κατά την διάρκεια της εμφύλιας σύρραξης στη χώρα αυτή τα τελευταία 2,5 χρόνια. Πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην σύρραξη.

Η κυβέρνηση δεν σχολίασε τις πληροφορίες για την επιδρομή. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε σήμερα ότι οι ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν 14 «τρομοκράτες» -χρησιμοποιώντας τον όρο με τον οποίο οι αρχές αναφέρονται συλλήβδην στους αντικαθεστωτικούς ακτιβιστές ή μαχητές- βόρεια της αλ Μπαμπ, σε επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον μιας οχηματοπομπής ανταρτών.