Οι υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι πυρπόλησαν τρεις εκκλησίες Κοπτών στην κεντρική Αίγυπτο, έπειτα από την επιχείρηση των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας για την διάλυση των συγκεντρώσεων στις πλατείες Νάχντα και Ραμπάα αλ-Αλαουίγια στο Κάιρο.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, δύο χριστιανικές εκκλησίες δέχθηκαν επίθεση και πυρπολήθηκαν από διαδηλωτές στην επαρχία της Μίνια.

Το κίνημα της κοπτικής νεολαίας Youth Maspero Union επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τις επιθέσεις εναντίον των δύο εκκλησιών, κατηγορώντας του Αδελφούς Μουσουλμάνους για «πόλεμο αντιποίνων κατά των κοπτών».

Στην περιοχή της Μίνια, όπου κατοικεί πολυπληθής κοπτική κοινότητα, συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τους διαδηλωτές, που απέκλεισαν δρόμους και πυρπόλησαν λάστιχα αυτοκινήτων.

Στην πόλη Σοχάγκ, που βρίσκεται νοτιότερα, ισλαμιστές διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mena.

Η ηγεσία της Κοπτικής Εκκλησίας υποστήριξε την απομάκρυνση του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό.

Ο πατριάρχης της Κοπτικής Εκκλησίας Ταουάντρος ΙΙ εμφανίσθηκε μαζί με τον μεγάλο ιμάμη του πανεπιστημίου αλ Αζχαρ στο πλευρό του στρατηγού Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι κατά την ανακοίνωση της αποπομπής του Μοχάμεντ Μόρσι στις 3 Ιουλίου.