Την ώρα που η Μουσουλμανική Αδελφότητα μιλά για 300 νεκρούς στις συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας που σημειώνονται από νωρίς στην Αίγυπτο, διαφορετικές πηγές δίνουν διαφορετικές πληροφορίες σχετικά με τον απολογισμό των θυμάτων στο Κάιρο. 

Το κρατικό αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA,επικαλούμενο αξιωματούχο, είπε πως έχασαν τη ζωή τους δεκατρείς άνθρωποι, ανάμεσά τους πέντε αστυνομικοί, στις συγκρούσεις ανάμεσα σε υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι και δυνάμεις ασφαλείας.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, λιγότερο από τρεις ώρες αφού έπεσαν τα πρώτα δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών, δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου μέτρησε 43 σορούς ανδρών στο αυτοσχέδιο νεκροτομείο που δημιουργήθηκε σε μιά από τις δύο
συγκεντρώσεις των οπαδών του Μόρσι στο Κάιρο, σ’ αυτή της πλατείας
Ραμπάα αλ-Ανταουίγια. Πολλά από τα πτώματα είχαν τραύματα από σφαίρες.

Στο μεταξύ, το τέμενος Αλ-Άζχαρ του Καΐρου, η κορυφαία σουνιτική αρχή στον κόσμο, αποστασιοποιήθηκε σήμερα από την αστυνομική επιχείρηση εναντίον των οπαδών του Μόρσι, παρόλο που είχε υποστηρίξει την καθαίρεση του ισλαμιστή προέδρου.

«Το αλ-Άζχαρ θέλει να πει στους Αιγύπτιους ότι δεν είχε γνώση των μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν για να διαλυθούν οι διαδηλώσεις παρά μόνο μέσω του Τύπου», διαβεβαίωσε μιλώντας σε δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ο μεγάλος ιμάμης του τεμένους Άχμεντ αλ-Τάγεμπ.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της Αιγύπτου απευθύνει έκκληση στους υποστηρικτές του Μόρσι να «ακούσουν τη φωνή της λογικής» και να τερματίσουν τη βία, καλώντας τις δυνάμεις ασφαλείας να δείξουν αυτοσυγκράτηση στη διάλυση των διαδηλώσεων στο Κάιρο.