Αιματηρή επίθεση σε πιτσαρία έγινε την Κυριακή (10/11), στο Μάλμε, με αποτέλεσμα ένας έφηβος να χάσει τη ζωή του και άλλος ένας να τραυματισθεί σοβαρά. Επίσης, νωρίτερα, σε άλλη περιοχή της πόλης, ένα αυτοκίνητο εξερράγη.

Ένας 15χρονος έχασε τη ζωή του, την Κυριακή (10/11), και ένας άλλος τραυματίσθηκε σοβαρά όταν άγνωστοι εισέβαλαν σε πιτσαρία, στο Μάλμε, και άνοιξαν πυρ αδιακρίτως.

Σύμφωνα με το Associated Press, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 21:00 (τοπική ώρα) και αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν πως είδαν τους δράστες να διαφεύγουν με ποδήλατα.

Στο μεταξύ, λίγα λεπτά νωρίτερα, αυτοκίνητο είχε εκραγεί σε άλλη περιοχή της σουηδικής πόλης, από την οποία καταστράφηκε ολοσχερώς το παγιδευμένο όχημα και προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε όσα ήταν σταθμευμένα κοντά. Δεν αναφέρθηκαν τραυματίες και η Αστυνομία δεν έχει συσχετίσει μεταξύ τους τα δύο γεγονότα.

Η Κάτριν Στιέρνφελντ Τζάμεχ, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, εξέφρασε την ανησυχία της για την κλιμάκωση της βίας στην πόλη του Μάλμε τα τελευταία χρόνια, με δηλώσεις της στη Σουηδική Δημόσια Τηλεόραση (SVT). Συγκεκριμένα, είπε: «Είναι ο εφιάλτης κάθε γονέα να χάσει ένα παιδί. Ήταν μια βαριά και μαύρη νύχτα στο Μάλμε».

Το Μάλμε είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας και έχει 320.000 κατοίκους.

Σύμφωνα με το σουηδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TT, φέτος έχουν καταγραφεί πέντε θανατηφόρες επιθέσεις και 29 εκρήξεις, μαζί με τα προαναφερθέντα γεγονότα, σημειώνοντας σημαντική αύξηση με βάση τα αρχεία της Αστυνομίας.