Στο έλεος των πυρκαγιών βρίσκεται για ακόμα μία ημέρα η Καλιφόρνια, καθώς οι φλόγες, ενισχυμένες από τους ισχυρούς ανέμους, συνεχίζουν να καταστρέφουν σπίτια και να εξαναγκάζουν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Η πιο καταστροφική από τις νέες φωτιές, που δεν σταματούν να ξεπηδούν σε διάφορα σημεία της πολιτείας, ξέσπασε λίγο πριν το ξημέρωμα πάνω από την πόλη Σαν Μπερναντίνο, κοντά στο ομώνυμο δάσος.

Η φωτιά, που ονομάστηκε Hillside έκαψε γρήγορα εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση και έκαψε ολοκληρωτικά ή προκάλεσε ζημιές σε τουλάχιστον έξι σπίτια, πριν οι πυροσβέστες καταφέρουν να την περιορίσουν. Δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός ενώ τουλάχιστον 1.300 κάτοικοι παραμένουν μακριά από τα σπίτια τους.

Τα αίτια αυτού του τελευταίου μετώπου παραμένουν άγνωστα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό να ελέγξουν τη φωτιά που καίει από τη Δευτέρα και απείλησε και το Getty Center στο Λος Άντζελες, ενώ σε πολλούς κατοίκους επιτράπηκε να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Το μουσείο έμεινε αλώβητο, αλλά κάηκαν πάνω από δέκα σπίτια και δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν.