Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Συριακά κυβερνητικά στρατεύματα έχουν εμπλακεί και σήμερα σε σφοδρές συγκρούσεις με τουρκικές δυνάμεις στην ύπαιθρο γύρω από τη μεθοριακή πόλη Ρας αλ-Άιν.

Στη συγκεκριμένη περιοχή η Άγκυρα διεξάγει στρατιωτική επίθεση με στόχο να δημιουργήσει μια «ασφαλή» ζώνη, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες ωστόσο υποστηριζόμενοι από την Τουρκία αντάρτες δήλωσαν πως συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα κατά διαστήματα τις τελευταίες ημέρες με συριακά στρατεύματα νότια της Ρας αλ-Άιν, η οποία ελεγχόταν από τις δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας και κατελήφθη.

Κατόπιν συμφωνίας των κουρδικών δυνάμεων, συριακά στρατεύματα έχουν προωθηθεί για καταλάβουν θέσεις στην περιοχή.