Θύμα διάκρισης καταγγέλλει πως έπεσε μια γυναίκα από το Μιζούρι των ΗΠΑ, καθώς διώχθηκε από δημοτική πισίνα λόγω του μαγιό που φορούσε.

Η 43χρονη Madelyn Sheaffer πήγε στην πισίνα Adventure Oasis Water Park με άλλα 4 μέλη της οικογένειά της, φορώντας ένα στρινγκ μπικίνι. Όταν επιχείρησε να μπει στην πισίνα, υπάλληλοι την πλησίασαν και της ζήτησαν να φορέσει κάτι άλλο, καθώς το κάτω μέρος του μαγιό ήταν πολύ μικρό.

Η ίδια ζήτησε να μιλήσει με τον υπεύθυνο. Όταν αυτός έφτασε, συμφώνησε με τους υπαλλήλους, λέγοντας της είτε να καλύψει τα επίμαχα σημεία, είτε να αποχωρήσει από την πισίνα!

«Ένιωσα σαν να ξεχώριζα. Ένιωσα σαν να ήμουν θύμα διάκρισης τόσο λόγω ηλικία, όσο και εμφάνισης και ένιωσα σαν να μπορώ να κοιτάξω γύρω μου και να δω ένα πλήθος άλλων γυναικών με τα μισά μου χρόνια, να φορούν το ίδιο μέγεθος μαγιό και να μην ξεχωρίζουν και να μην έχουν διαταχθεί να φορέσουν ρούχα ή να αποχωρήσουν», δήλωσε η γυναίκα.

Η Sheaffer ζήτησε από τον υπεύθυνο να καλέσει την αστυνομία ώστε να μπορέσει να καταθέσει διαμαρτυρία, με το αίτημά της να γίνεται τελικά αποδεκτό.

Σχολιάζοντας το περιστατικό στο λογαριασμό της, στο Facebook, η 43χρονη έγραψε: «Αυτό δεν ήταν τάνγκα. Ήταν ένα κλασικό, καλοκαιρινό, two piece, στρινγκ μπικίνι. Το ίδιο που φοράει και κάθε ένας, που αισθάνεται επαρκώς άνετα με το σώμα του. Είμαι μια 43χρονη γυναίκα που δεν είχε την αυτοπεποίθηση ή το σώμα για να φορέσω ένα μπικίνι, μέχρι που έγινα 40 ετών. Δεν θα δεχτώ να πέσω θύμα διάκρισης επειδή δείχνω πολύ ωραία σε ένα τέτοιο».