Σε πολυετή φυλάκιση καταδικάστηκε πρόσφατα ένας πρώην πιλότος για τη δολοφονία της συζύγου του, με ένα καλοσχεδιασμένο και ψυχρά εκτελεσμένο τρόπο.

Ο Iain Lawrence προκειμένου να σκοτώσει τη σύζυγό του, απενεργοποίησε τον αερόσακο στο αυτοκίνητο, έλυσε τη ζώνη της και τέλος φρόντισε να συγκρουστεί με ένα δέντρο!

Το δικαστήριο του Leicestershire της Αγγλίας, χαρακτήρισε τον τρόπο δολοφονίας «βίαια και προσεκτικά σχεδιασμένο». «Δεν ήταν τυχαίο, αλλά το αποτέλεσμα του προσεκτικού και εν ψυχρώ σχεδιασμού ώστε εσύ να βγεις από τη σύγκρουση με μερικούς μώλωπες, ενώ η Sally απεβίωσε από το σοβαρό τραυματισμό», σημείωσε ο δικαστής. «Νόμιζες πως το τρακάρισμα θα φαινόταν σαν ένα τραγικό δυστύχημα και θα γλίτωνες ενώ είχες δολοφονήσει».

Νωρίτερα η εισαγγελία είχε αποδείξει πώς ο Lawrence είχε φροντίσει ώστε ο αερόσακος του οχήματός του, ενός Peugeot 406, να είναι απενεργοποιημένος πριν ξεγελάσει ή υποχρεώσει τη Sally να μπει μέσα.

Σε μικρό διάστημα αφότου ξεκίνησαν ο Lawrence οδήγησε το όχημα πάνω σε ένα δέντρο με ταχύτητα 80 χλμ/ώρα, έχοντας παράλληλα ξεκλειδώσει τη ζώνη της συζύγου του λίγοι πριν το τρακάρισμα.

Ο Lawrence ισχυρίστηκε ότι μια κράμπα δεν του επέτρεψε να πατήσει το φρένο, αλλά ένας μάρτυρας εξήγησε ότι είχε υποκριθεί πως ήταν αναίσθητος, μετά την άφιξη των πυροσβεστών.

Το ζευγάρι ζούσε μαζί για 12 χρόνια, ενώ είχαν αποκτήσει και ένα παιδί 10 χρονών. Ο άντρας της πήρε την απόφαση να τη δολοφονήσει την εποχή που βρίσκονταν σε διαδικασίες διαζυγίου. Η ίδια είχε εκφράσει σε φίλους τους φόβους ότι ο σύζυγός ίσως επιχειρήσει να τη σκοτώσει, αφού είχε μάθει ότι είχε συνάψει σχέσεις με άλλον άνδρα.