Τουλάχιστον χίλιοι άνθρωποι είναι πιθανό να έχουν χάσει τη ζωή τους στις πλημμύρες που πλήττουν την Ινδία, όπως εκτιμούν οι αρχές. Την ίδια ώρα ο στρατός εντείνει τις προσπάθειες του για να φτάσει σε τουρίστες και προσκυνητές σε χωριά και πόλεις που έχουν αποκοπεί από την υπόλοιπη χώρα στο κρατίδιο Uttarakhand στα Ιμαλάια.

Ελικόπτερα και 10.000 στρατιώτες, σύμφωνα με το Skynews, έχουν κινητοποιηθεί με σκοπό την παροχή βοήθειας στους αποκλεισμένους.

Σπίτι, κτήρια και οχήματα έχουν διαλυθεί ή παρασυρθεί από τα υπερχειλισμένα ποτάμια και τις κατολισθήσεις ενώ γέφυρες και στενοί δρόμοι έχουν καταστραφεί ή βυθιστεί στο νερό με αποτέλεσμα περίπου 65.000 άνθρωποι να έχουν αποκλειστεί, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι καταρρακτώδεις βροχές έπεσαν με τετραπλάσια από το συνηθισμένο ένταση στο κρατίδιο.

«Υπολογίζουμε πως περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και τα νερά ξεβράζουν πτώματα σε όλη την περιοχή», τόνισε εκπρόσωπος των αρχών του κρατιδίου.

Για να στεγάσουν τους πολίτες και τους τουρίστες που έχουν μείνει χωρίς στέγη έχουν στηθεί σαράντα καταυλισμοί.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.