Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, με ένα αυτοάνοσο νόσημα από το οποίο υπέφερε και ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

Ο 74χρονος σε πρόσφατη εκδήλωση στη Ρωσία, έκανε γνωστή την μυασθένεια, λέγοντας: «Ένα από τα μάτια είναι μικρότερο, με το βλέφαρο να κινείται όπως θέλει. Είναι μυασθένεια Gravis από την οποία έπασχε ο παππού μου και την κληρονόμησα και εγώ».

Παλαιότερα, όπως αναφέρει ο Guardian, ο Ντουτέρτε είχε αποκαλύψει πως περίμενε μία διάγνωση εξέτασης για τον καρκίνο: «Δεν ξέρω πώς είμαι τώρα σωματικά, θα πρέπει να περιμένετε να μάθω για να σας πω. Αν όμως έχω καρκίνο, έχω καρκίνο. Αν είναι στο τρίτο στάδιο, δεν θα σκεφτώ τη θεραπεία». Τελικά οι εξετάσεις του προέδρου των Φιλιππίνων βγήκαν αρνητικές.

Τι είναι η «ασθένεια του Ωνάση»

Η μυασθένεια Gravis είναι γνωστή και ως η «ασθένεια του Αριστοτέλη Ωνάση» και πρόκειται για μία νευρολογική, αυτοάνοση νόσο.

Ο ασθενής νιώθει αδυναμία και εξάντληση των μυών, η οποία εξελίσσεται σταδιακά. Οι μύες που συνήθως προσβάλλονται είναι εκείνοι του προσώπου, των ματιών, των χεριών, των παιδιών, αλλά και όσοι βοηθούν στη λειτουργία της μάσησης, της κατάποσης και της αναπνοής.

Η συγκεκριμένη ασθένεια μπορεί να προσβάλλει γυναίκες κάτω των 40 ετών και άνδρες άνω των 60 ετών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.