Τραγικό θάνατο είχε ένα 3χρονο κορίτσι σε πισίνα στη Φλόριντα, ενώ ένα 4χρονο νοσηλεύεται, δίνοντας τραγική τροπή σε πάρτι που είχε διοργανώσει η οικογένεια του πρώτου στην Τάμπα.

Σύμφωνα με το CNN, η Harmony Williams έπαιζε στο νερό σε πισίνα συγκροτήματος κατοικιών όταν πνίγηκε. Οι παρευρισκόμενοι προσπάθησαν να την επαναφέρουν στη ζωή με καρδιοαναπνευστική ανάνηψη όμως στο τοπικό νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε, διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η Giaonna Chavalier ήταν το δεύτερο κορίτσι, που διασώθηκε και μεταφέρθηκε στο ίδιο νοσοκομείο, όπου παραμένει αλλά χωρίς να κρίνεται η κατάσταση της υγείας της κρίσιμη.

«Αναπνέει και αναμένεται να αναρρώσει πλήρως» σύμφωνα με την αστυνομία.

Η τραγωδία συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ η οικογένεια είχε καλέσει σε πάρτι στην πισίνα περίπου δέκα παιδιά και τρεις ενήλικους.

«Ενώ έπαιζαν στο νερό τα κορίτσια έβγαλαν τα προστατευτικά που φορούσαν για να επιπλέουν» ανακοίνωσε η αστυνομία. «Μέχρι οι ενήλικοι να συνειδητοποιήσουν πως οι μικρές, που δεν μπορούσαν να κολυμπήσουν, είχαν βρεθεί κάτω από το νερό, έσπευσαν πολλοί να βοηθήσουν βγάζοντας τα κορίτσια από το νερό και κάνοντας ΚΑΡΠΑ μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο».

Δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, σύμφωνα με το CNN. Σύμφωνα με το αμερικανικό ΚΕΕΛΠΝΟ, τα παιδιά ηλικίας από ενός έως τεσσάρων είναι τα συχνότερα θύματα πνιγμών. Πολλοί από τους πνιγμούς αυτούς συμβαίνουν σε οικιακές πισίνες.

(φωτογραφία αρχείου)