Αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες, κίνηση που αναμένεται να κορυφωθεί ενόψει του Μουντιάλ που θα διεξαχθεί του χρόνου στη χώρα.

Το Σαλβαδόρ είναι η μεγαλύτερη πόλη στη βορειοανατολική ακτή της Βραζιλίας και είναι ένα από τα μέρη όπου θα «χτυπήσει η καρδιά» του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου, καθώς το γήπεδο που έχει κατασκευαστεί εκεί θα φιλοξενήσει 56.600 θεατές.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς τα αθλητικά ιδεώδη να κυριαρχούν στο Σαλβαδόρ, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Ένα ξέσπασμα βίας έχει προκαλέσει εντυπωσιακή αύξηση στις δολοφονίες κατά περίπου 250%.

Οι φτωχογειτονιές της πόλης βρίσκονται στο έλεος συμμοριών που εξευτελίζουν, χτυπούν και κλέβουν τους κατοίκους. Οι απαγωγές αποτελούν υπόθεση ρουτίνας με τα μέλη των συμμοριών να εξαναγκάζουν τα θύματα να κάνουν αναλήψεις όσων χρημάτων έχουν για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωσή τους.

Το πλέον τραγικό όμως είναι ότι οι «αρχηγοί» βάζουν τους μικρότερους να κάνουν όλη τη «βρώμικη» δουλειά, καθώς συνήθως οι ποινές για εκείνους είναι κατά πολύ ελαφρύτερες.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν αποτυπώνουν αυτήν ακριβώς την πραγματικότητα την οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά αστυνομικοί, πόσω μάλλον ενόψει των προβολέων που θα ανάψουν του χρόνου στην πόλη.