Στην αθωότητα των γιων του επέμεινε σήμερα ο πατέρας των αδελφών Τσαρνάεφ, των κύριων υπόπτων στην επίθεση της Βοστώνης, υποστηρίζοντας πως ήταν καλοί μουσουλμάνοι και ήθελαν να επιστρέψουν και να ζήσουν στη Ρωσία για να βοηθήσουν τους γονείς τους.

Ο μεγαλύτερος αδελφός, ο 26χρονος Ταμερλάν, ο οποίος σκοτώθηκε την περασμένη Πέμπτη από την αστυνομία, «ήρθε στη Ρωσία τον Ιανουάριο του 2012 και δεν ήθελε να φύγει. Έλεγε πως ήθελε να μετακομίσει εδώ με την οικογένειά του», αφηγήθηκε ο Ανζόρ Τσαρνάεφ σε συνέντευξη που έδωσε στη λαϊκή ρωσική εφημερίδα Κομσομόλσκαγια Πράβντα.

Σύμφωνα με τον πατέρα ο Ταμερλάν δεν είχε δουλειά τους τελευταίους μήνες και έμενε στο σπίτι για να φυλάει το ηλικίας τριών ετών παιδί του, ενώ η σύζυγός του εργαζόταν περιθάλποντας αναπήρους.

«Είναι αλήθεια πως ο Ταμερλάν έγινε πολύ θρησκευόμενος μετά το γάμο και πήγαινε κάθε Παρασκευή στο τζαμί (…). Όμως ήταν καλός μουσουλμάνος και δεν μπορεί να έκανε αυτό για τον οποίο κατηγορείται”, δήλωσε ο Τσαρνάεφ.

Ο μικρότερος, ο 19χρονος Τζοχάρ, ο οποίος τραυματίσθηκε και συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή έπειτα από ένα ανθρωποκυνηγητό που διήρκεσε 24 ώρες, σπούδαζε στο Κέμπριτζ και «είχε μεγάλα σχέδια: να γίνει γιατρός, να ανοίξει το ιατρείο του και να εγκατασταθεί εδώ», σύμφωνα με τον πατέρα.

«Μου έλεγε, “μπαμπά, μην ανησυχείς, θα τελειώσω τις σπουδές μου, θα έρθω εδώ και θα σας βοηθήσω”. Και τώρα, μιλάνε για βόμβες και επιθέσεις. Πώς είναι δυνατόν;», αναρωτιέται ο Ανζόρ Τσαρνάεφ.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τις διώξεις εναντίον των γιων του «πολιτική εντολή, χολιγουντιανό σόου» το οποίο σκηνοθετήθηκε από τις αμερικανικές ειδικές υπηρεσίες και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να πάει στις ΗΠΑ, «αν θέλει ο Θεός», για να υποστηρίξει τον Τζοχάρ.

Τα δύο τελευταία χρόνια «ο Ταμερλάν βρισκόταν διαρκώς υπό επιτήρηση. Άνθρωποι του FBI πήγαιναν στο σπίτι του, εξηγώντας πως το έκαναν για να προλάβουν επιθέσεις. Ήθελαν να παγιδεύσουν μόνο τον Ταμερλάν και ο Τζοχάρ βρέθηκε απλώς στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή», λέει ο Τσαρνάεφ χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Ο Ανζόρ Τσαρνάεφ, ο οποίος υποστηρίζει εξαρχής την αθωότητα των γιων του, δήλωσε πως θέλει να πάρει τη σορό του Ταμερλάν και να την θάψει στη Ρωσία.

«Θα ήθελα να πάρω τη σορό του γιου μου, αν δεχθούν να μου την δώσουν, και να την θάψω εδώ. Όμως δεν έχω χρήματα για να πάω στην Αμερική. Δεν μπορώ καν να προσλάβω ένα δικηγόρο», πρόσθεσε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.